JAN ROT voelt zijn einde naderen: ‘De waarheid is dat ik begin te merken hoe mijn lichaam wordt gesloopt’

0

Jan Rot hoorde in juli dat hij ongeneeslijk ziek is. De muzikant merkt een half jaar later dat zijn lichaam achteruitgaat en zijn lichaam langzaam maar zeker wordt gesloopt. De gang naar de badkamer om je tanden te poetsen lijkt onneembaar.”

In zijn column in het AD schrijft Jan Rot vandaag: “De waarheid is dat ik begin te merken hoe mijn lichaam wordt gesloopt. Evenwichtsstoornis bijvoorbeeld, je wilt iets pakken en lazert bijna om. Coördinatie – kopjes die uit je handen glijden, een pen, een schaar… Kortademigheid – je komt omhoog van je bureau en staat bij de deur al te hyperventileren. Vergeetachtigheid – waar mijn mobieltje ligt, wat ik ook weer in de keuken kwam doen. Maar het ergste is de lethargie, de sloomheid.”


Dan: “Een kwartier op de rand van het bed voor de moed bijeen is geraapt om je aan te kleden. De gang naar de badkamer om je tanden te poetsen lijkt onneembaar. En steeds de neiging om weer in bed te kruipen, de elektrische onderdeken op twee, wegsoezen van de wereld.

Muzikant Jan Rot (64) is getrouwd met Daan (46). Ze hebben vier kinderen: dochters Elvis (19) en Maantje Piet (10) en zoons Rover (16) en Wolf (13).