Jamie Vaes beste vriend KOEN KARDASHIAN: ‘Die vrouw zat op een gegeven moment alleen maar bont en blauw op de bank’

0

Jamie (l) en beste vriend Koen (Beeld: CP)

De relatie tussen Jaimie Vaes en Lil’ Kleine mag dan al een tijdje voorbij zijn nog altijd duiken er nieuwe verhalen op over die vaak gewelddadige verhouding. Nu is het Koen Pieter van Dijk, beter bekend als Koen Kardashian de beste vriend van Jamie, die een duit in het zakje doet. Ik had liever een blauw oog dan dat Jaimie er weer eentje moest incasseren. Dan moest ze wéér binnen zitten, want ze kon niet blijven zeggen dat ze weer tegen een keukenkastje was aangelopen. Die vrouw zat op een gegeven moment alleen maar bont en blauw op de bank.


Koen Kardashian maakt van zijn hart geen moordkuil in Nieuwe Revu als hij praat over de relatie van zijn vriendin Jamie en rapper Lil’ Kleine. ‘Jaimie is mijn beste vriendin, we hebben van alles met elkaar meegemaakt. We kennen elkaar van feestjes in Amsterdam. Ik weet nog dat ik haar voor het eerst ontmoette. Ik ben echt niet zo snel onder de indruk van iemand, maar dat was ik wel van Jaim. Ze kwam binnen en vulde de kamer met fijne energie. Ze is een vrouw van de wereld: intelligent, knap, humor, zelfspot. Ze heeft het hele pakket. We houden beiden van het mooie leven en mooie spulletjes; dat laten we beiden graag zien. Ik weet ook dat er daardoor een bepaald beeld van ons wordt geschetst, dat we eigenlijk niet helemaal zijn. Daar werken we zelf onbewust aan mee.’

Koen prijst Vaes als moeder van zoontje Lio (3) die zij met Lil’ Kleine kreeg. ‘Jaimie is anders dan de meeste Nederlandse moeders, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat zij geen leuke moeder is voor Lío. Want dat is ze wél, ze zou voor hem door het vuur gaan. Ik zie dingen terug op sociale media en op juicekanalen die helemaal niet typeren hoe Jaimie is. Mensen maken er hun eigen verhaal van, bijvoorbeeld omdat ze met haar blote reet op Insta staat. Dat gezeik en die kritiek is ook wel echt heel Nederlands hoor, wij zijn echt in het verkeerde land geboren. Jaimie en ik hadden in Beverly Hills ter wereld moeten komen, daar is veel meer ruimte voor exposure en entertainment zonder haat.’


In zijn vriendschap met Jaimie Vaes gaat Koen Kardashian ver vertelt hij in het weekblad.  ‘Voor Jaimie kom ik op, en dat heb ik inderdaad weleens moeten bekopen met een klap. Ik vond het ontzettend heftig om te zien wat zij meemaakte, maar ik kon gewoon weggaan; zij zat in die relatie. Ik hielp haar waar ik kon. Dus ook als er klappen aan kwamen. Ik had liever een blauw oog dan dat Jaimie er weer eentje moest incasseren. Dan moest ze wéér binnen zitten, want ze kon niet blijven zeggen dat ze weer tegen een keukenkastje was aangelopen. Die vrouw zat op een gegeven moment alleen maar bont en blauw op de bank. Ze is nu van hem af en kan fris door, met een schone lei. Ze heeft nu voor zichzelf en Lío gekozen, zit lekker op Ibiza met een nieuwe vriend en een nanny. Jaimie heeft het fijn nu.’