JAIMIE VAES: ‘Pas als je door een hel bent gegaan, besef je dat je beter af bent alleen’

0

De mishandeling en de break-up met Lil Kleine hebben er flink ingehakt bij Jaimie Vaes, maar het was het waard. Jaimie, zo zegt ze, staat nu een stuk positiever in het leven. Voor het eerst durf ik te antwoorden: ‘Het gaat goed.’ Dat was hiervoor wel even anders.”

Jaimie Vaes zorgt na de break-up met Lil Kleine in haar eentje voor zoontje Lío. Ze heeft zelfs geen contact meer met de rapper. In een interview met Grazia zegt ze desondanks positief in het leven te staan. “Ik voel me veel sterker; het klinkt als een cliché, maar tijd heelt gewoon heel veel. Ik zal niet zeggen dat ik er al voor honderd procent ben, maar mijn gedachtes en mijn gevoel als ik wakker word, zijn niet meer dáár. Die zijn in het heden en ik focus me nu op leuke, positieve dingen. Na alles wat er gebeurd is, krijg ik vaak de vraag hoe het met me gaat. Voor het eerst durf ik te antwoorden: ‘Het gaat goed.’ Dat was hiervoor wel even anders.”


Moeite had ze wel met alle negatieve reacties op haar relatie met Lil Kleine. “Als je er zelf niet emotioneel bij betrokken bent, kun je niks over zo’n situatie zeggen. Ik snap echt wel dat mensen oordelen, als buitenstaander zou ik waarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan. Ik heb vroeger ook weleens tegen vriendinnen gezegd: ‘What the fuck doe jij hier nog?’ Dan zag ik het verdriet in hun ogen en dacht ik: hoezo laat je dit toe?”

Maar, zo concludeert Jaimie, het is heel anders als je dit zelf overkomt, aldus Jaimie. “Je gaat aan jezelf twijfelen en bent ook bang om alleen te zijn. Pas als je eruit hebt durven stappen en door een hel bent gegaan, besef je dat je beter af bent alleen.”