Jack van Gelder: ‘Tegen coronamaatregelen protesterende BN’ers moet je weigeren op intensive care

0

Jack van Gelder heeft niets met de coronaregels protesterende Bekende Nederlanders, waaronder Thomas Berge, Famke Louise, Tim Douwsma, Brace en Bizze. Worden ze ziek dan moeten ze maar op intensive care geweigerd worden, zo meent Van Gelder. “Ik heb best begrip voor allerlei protesten, maar als een van deze mensen corona krijgt, dan niet naar de ic. Het is toch niet belangrijk? Laat ze lekker gaan.”

“Ze zijn zo stoer, dan moeten ze ook geen aanspraak maken op medische verzorging en de consequenties dragen, want het bestaat niet en ze negeren het,” betoogde Jack van Gelder bij Eva Jinek op RTL4. “Ik vraag me af of die mensen – en dat neem ik wel aan – ouders of grootouders hebben die in de kwetsbare leeftijd zitten of dat ze familieleden hebben die kwetsbaarder zijn. “Ik word soms ook wel een beetje moe hiervan.”


Op zijn Instagram zegt Thomas Berge de actie onder de #ikdoenietmeermee van harte te steunen: “Dit kan niet langer zo. Wij staan voor een goede volksgezondheid, maar de maatregelen rammelen aan alle kanten. Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van onze kinderen?

Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie.


Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd?
Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Dit is slechts een fractie van onze vragen.
De brandbrief die ondertekend is door 2555 zorgprofessionals ligt al in de Tweede Kamer. De petitie tegen de spoedwet is al 350.000 keer ondertekend.”