Ook € 155.000 korting biedt geen soelaas. Ivo Niehe haalt zijn Bussumse villa weer uit de verkoop

0
De villa van Niehe ligt in een prachtige laan midden in de, groene, Bussumse wijk Spiegel.
In de hal ligt nog de originele tegelvloer
De woonkamer op parket en met een open haard
De lichte woonkamer en suite heeft hoge plafonds
Een grote eetkeuken met serre, met openslaande deuren
Een heerlijk ruim familiehuis mag de villa van Niehe best genoemd worden
De studeer/werkkamer met serre, met openslaande deuren naar de tuin
De villa is op- en uitgebouwd met behoud van sfeer en stijl
In de hal een deur, rechts, naar de stahoge wijnkelder van de presentator
De mooie tuin biedt veel privacy door ontbreken van bebouwing aan de achterzijde
De villa werd gebouwd omstreeks de vorige eeuwwisseling
De laatste, grote verbouwing werd door Niehe gedaan in 2001
Voor de tweede keer heeft Ivo Niehe zijn Bussumse villa uit de verkoop gehaald nu een korting van € 155.000 op de originele vraagprijs van € 2.150.000 ook geen kopers heeft getrokken. Broedt Niehe op een nieuwe prijsverlaging?

Begin februari zette de presentator/theatermaker zijn hypotheekvrije stulpje in Bussum in de verkoop voor € 2.150.000. Maar er daagde geen belangstellenden op voor het pand in de geliefde wijk de Spiegel.

Een teleurgestelde Niehe haalde daarop begin april het huis van de markt. Maar na een weekendje nadenken besloot Niehe het pand opnieuw, maar nu voor € 1.995.000, opnieuw te koop aan te bieden. Maar net geen twee maanden later is het Ivo Niehe duidelijk dat er ook voor die prijs geen kopers opdagen voor de villa, 334 vierkante meter woongenot op bijna 1000 vierkante meter grond, met maar liefst 7 slaapkamers en 3 badkamers.


Het lijkt er inmiddels op dat Niehe broedt op een nieuwe prijsverlaging. Ruimte heeft hij nog, want hij kocht de villa in 1994 samen met vrouw Karin (50) voor 850.000 gulden, nog geen € 400.000. Bovendien is het pand ook nog eens hypotheekvrij, dus zou de presentator ook kunnen besluiten het nog maar even gewoon te houden tot de markt voor dit soort panden aantrekt. Overigens staat op loopafstand van de villa van Niehe een soortgelijk pand te koop voor € 1.775.000, ruim twee ton minder dan de laatste vraagprijs van de Tros-corryfee.

De villa van Niehe en zijn vrouw Karin heeft een royale, lichte, woonkamer en suite met bewerkte hoge plafonds, parket, open haard, aangebouwde serre en openslaande deuren naar de tuin. Op de begane grond ook een studeer/werkkamer in de serre met eveneens openslaande deuren naar de tuin. Ook de grote eetkeuken heeft een serre met openslaande deuren. Er is ook bijkeuken met achter entree naar de tuin. In de hal, met nog de originele tegelvloer ook een deur die leidt naar de wijnkelder van 24 vierkante meter.


Op de eerste verdieping de master bedroom met badkamer en openslaande deuren naar het balkon en de tweede en derde slaapkamer. Een verdieping hoger nog drie slaapkamers en een badkamer. Niehe heeft het pand in de loop der jaren goed onderhouden, want nog maar vorig jaar werden goten en dak vernieuwd.