Is haar liefde BARRY de reden dat SONJA BAKKER is uitgesonjabakkerd?

0

(Beeld: Facebook Sonja Bakker)

Door de jaren heen bleef hard werken en eenvoud de sleutel tot succes van Sonja Bakker. Maar na twee huwelijken en drie kinderen viel zij voor de charmes van vastgoedondernemer Barry van Suijdam. Hij trok haar mee in zijn jetsetbestaan en Sonja werd langzaam maar zeker een glamourvrouw. Sonja liet zelfs haar zaken die in de loop der jaren miljoenen opleverden over aan haar Barry die het bedrijf naar zijn eigen hand zette. En nu is Sonja Bakker uitgesonjabakkerd.


Gezond verstand, Hollandse nuchterheid. In alles straalt de eenvoud af van het meisje Bakker dat werkte op de personeelsafdeling van erotiekwinkelketen Christine le Duc, in de avonduren een LOI-deeltijdopleiding tot gewichtsconsulent volgde en dieetboeken ging schrijven die stuk voor stuk bestsellers werden. Succes dat maakte dat de Dikke Van Dale van sonjabakkeren een officieel werkwoord maakt. Maar het succes veranderde Sonja niet. Ze bleef de nuchtere Noordhollandse met een opmerkelijk zakeninstinct. Met eerste man Koen Lenting begint ze de eigen uitgeverij De Zonnestraal. Alle inkomsten van haar boeken komen rechtstreeks in de eigen kas.

Na haar scheiding in 2009 met Lenting hertrouwt ze vier jaar later met Jan Reus. Als ook die relatie in 2017 op de klippen loopt heeft ze drie zoons, Tristan (18) en Finn (16) en Bram (8) uit twee huwelijken. Een half jaar later komt ze bij de pedicure in Hoorn Barry van Suijdam tegen. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de gewichtsconsulente en de snelle vastgoedjongen. Na nog geen maand wordt hun eerste gezamenlijke vakantie wordt in Dubai gevierd. Na vijf maanden wonen ze samen in haar pand in Amsterdam.


Al snel merken vrienden, bekenden en volgers van haar sociale media-accounts op dat Sonja niet alleen in de ban is van haar Barry, maar ook langzaam maar zeker veranderd in een glamourvrouw. Sonja kiest plotseling voor designkleding. Aan een arm steeds vaker een dure handtas. Ook koopt ze een exclusieve Porsche 911. Er zijn volgers van Sonja die twijfelen aan de oprechte gevoelens van Barry voor Sonja. .” Ik denk dat het hem meer om het geld gaat,’ zo valt er te lezen.

De liefde lijkt voor de buitenwereld oprecht hoewel Barry toegeeft stikjaloers te zijn en regelmatig Sonja’s gsm controleert waarvan hij het wachtwoord heeft. “Als je jaloers bent, ben je bang. We hebben dan ook alle wachtwoorden van elkaar en kijken zo nu en dan in elkaars telefoon. We hebben de afspraak: het is verboden om berichtjes te wissen. Dat kunnen we weleens van anderen krijgen, waar je niks aan kunt doen. Maar als je die berichtjes gaat wissen, ga je er juíst wat achter zoeken.’

Van Suijdam, die zich afficheert als projectontwikkelaar, begint Sonja ook zakelijk bij te staan. Sonja’s grootste successen liggen dan weliswaar al achter haar, alleen al haar eerste boek, waarvan ze er in Nederland en Duitsland ongeveer een miljoen verkoopt, is goed voor een omzet van 6 miljoen euro, de receptenboeken die zij uitbrengt verkopen nog altijd bovengemiddeld. Bovendien zijn er deals voor boekjes met ketens als Aldi en Kruidvat die flink wat geld in het laatje brengen. Barry schakelt het liefst zijn eigen mensen in bij het runnen van de uitgeverij en het bijhouden van haar social media-accounts. Corona maakt dat Sonja nog meer op in haar villa op Ibiza vertoeft en zich nog minder met haar uitgeverij bemoeit.

De eerste in de liefdesrelatie komen voor de buitenwereld naar buiten als Barry Sonja na een avondje uit mishandeld in de taxi op weg naar huis. Sonja verbreekt de relatie en doet van die mishandeling Sonja aangifte (zie kader). Maar al snel geeft Sonja Bakker Barry van Suijdam een nieuwe liefdeskans. “We hebben de strijdbijl begraven. Het was een vreselijke tijd waar ik doorheen ben gegaan. Iedereen ging zich ineens met mijn leven bemoeien. Ik blijf erbij, wat er is gebeurd, is een ding tussen Barry en mij. Dat hoeft niet heel Nederland te weten. We hebben goed om de tafel gezeten en over bepaalde dingen gesproken. Hij heeft tot vervelens toe zijn excuses gemaakt. Dat siert hem wel,” vertelde ze aan dit weekblad. Maar afgelopen maart weet Sonja zeker dat Barry niet de man voor haar is. Ze breekt ’definitief’ met de vastgoedondernemer. “Ik wilde ook zo graag dat het zou slagen, maar uiteindelijk werkte het toch niet. Misschien herken je dat wel als vrouw? Wij vrouwen proberen er altijd toch maar weer het beste van te maken. Maar toen we opnieuw in dezelfde patronen vervielen, zag ik dat de koek op was. Ik kies nu echt voor mezelf. En ik wil niet worden neergezet als een zielenpoot of zo, want ik kom hier sterker uit.”

Maar nog geen drie maanden later geeft Sonja Bakker Barry van Suijdam toch maar weer een nieuwe kans. “Voor Sonja een moeilijke stap, maar haar liefde voor Barry overwon. Maar ze geeft nog enorm veel om hem. Daar is ze de afgelopen maanden achter gekomen, toen ze bewust een lange tijd geen contact met hem heeft gehad. Voor de laatste keer wil ze deze relatie een kans geven,” meldt een bron rond de ‘tortelduifjes’ op de pagina Privé.Eind goed al goed? Misschien wel op liefdesgebied, maar zakelijk gaat het begin september goed mis als blijkt dat Sonja haar recepten voor haar boeken en sociale media deels heeft gekopieerd van andere foodbloggers. Dieetgoeroe Sonja doet het in eerste instantie af als een onhandigheidje van haar en haar team. Dat blijkt toch iets tekort door de bocht als blijkt dat Sonja Bakker tal van recepten van buitenlandse foodbloggers ‘leende’ om haar sociale media te vullen, maar ook recepten uit o.a. Allerhande heeft gebruikt voor haar eigen kookboeken.

En dan komt Barry, als een duveltje uit een doosje in beeld als medewerkers van Sonja’s uitgeverij zich roeren en vertellen hoe het er bij het bedrijf van Sonja Bakker aan toe gaat sinds Sonja verliefd werd op haar vastgoedman. “Barry heeft het grote geld van Sonja geroken. Hij zette het bedrijf steeds meer naar zijn hand en zette de een na de andere medewerker uit het bedrijf. Hij ging medewerkers bedreigen of zorgen dat ze niet meer werden betaald. Op deze manier zorgde hij ervoor dat Sonja steeds afhankelijker van hem en zijn mensen werd. Moet je je ook afvragen of deze personen wel verstand hebben van gezond afvallen!” vertelt er een aan RTL Boulevard.

Zeker is dat Barry met het veroveren van Sonja’s hart een financieel een grote vis aan de haak sloeg. Sonja is eigenaresse van vier bedrijven waarvan haar S.C.Bakker Beheer B.V., volgens de cijfers van de Kamer van Koophamdel, alleen al eind 2019 een eigen vermogen had van liefst 10 miljoen euro. En het blijft niet bij die 10 miljoen, want Sonja alleen is ook nog de eigenaar van een hyphoteekvrij appartement in Amsterdam en villa’s in het Noodhollandse Bergen (NH) en het Spaanse feesteiland Ibiza. Samen zeker bij verkoop goed voor nog eens vijf miljoen euro. En dan zijn er nog de panden ter waarde van enkele miljoenen die zij samen heeft gekocht met vriend Barry. Alles bij elkaar opgeteld is Sonja dus zeker goed voor rui meer dan 15 miljoen euro. Dat zij nu uitgesonjabakkerd is zal haar financieel dan ook weinig deren.

Sonja Bakker gooit de handdoek na het plagiaatschandaal dan ook in de ring. “Momenteel heb ik geen energie om door te gaan. Er is een klopjacht op mij geopend. Daar kan ik niet meer tegen opboksen. Ik ben gesloopt en ben toe aan rust.” De website en de sociale media zijn offline en Sonja Bakker zegt dat ze er klaar mee is. Haar bedrijf wordt opgedoekt.

Het kan verkeren… Eind maart van dit jaar werd Barry van Suijdam (47) veroordeeld voor fysiek geweld tegen zijn geliefde Sonja Bakker (46) omdat hij haar in november 2020 in een stomdronken bui haar aan haar haar zou hebben getrokken en haar zou hebben geslagen. Sonja aangifte deed van het partnergeweld. Barry hoorde een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar tegen zich eisen en ging in hoger beroep. Dat staat voor 15 november op de rol van het Amsterdams gerechtshof in een zogenoemde rolzitting, een korte zitting zijn waar onder meer wordt bekeken of er nog onderzoekswensen zijn van beide partijen en er een datum zal worden vastgesteld wanneer de zaak inhoudelijk op zitting zal worden behandeld. Bijzonder, want Sonja en Barry zijn al lang weer gelukkig met elkaar, maar een lopende rechtszaak kan nu eenmaal niet gestopt worden.