Is dit beeld het bewijs dat zanger Italiaanse winnaar Songfestival cocaïne snoof?

0

Is dit beeld het bewijs dat zanger Damiano David van de Italiaanse winnaar Songfestival Manaskin cocaïne snoof? Al tijdens de tv-uitzending ging een fragment viral waarin de zanger een lijntje cocaïne lijkt te snuiven van het tafeltje in de green room waar de band op de uitslagen wachtte. De groep won gisteren het liedjesfestijn met hun nummer Zitti E Buoni.

“Ik gebruik geen cocaïne, nee!”, reageerde David op de persconferentie na afloop. “Ik doe niet aan drugs.” Niet veel later Later kwam Maneskin ook nog met een statement op Instagram over zijn vermeende cocaïnegebruik. De groep stelt klaar te staan om getest te worden op drugs. ‘We zijn geschokt dat sommige mensen beweren dat Damiano drugs gebruikt. We zijn tegen drugs en hebben nooit cocaïne gebruikt”, aldus de Italianen. ‘We zijn klaar om getest te worden, want we hebben niets te verbergen. Wij zijn hier om onze muziek te spelen en we zijn erg blij met de winst van het Eurovisie Songfestival.’


Wat Damiano David wel aan het doen was blijft onduidelijk. Na de finale werd er op de persconferentie wel gevraagd naar wat er toen precies gebeurde toen de zanger zich opzichtig voorover boog en een lijntje leek te snuiven. “Thomas (een bandlid, red.) brak een glas met zijn been. Neen, ik gebruik geen drugs. Please, guys! Zeg dat alsjeblieft niet. Geen cocaïne”, was het antwoord van Damiano David.

Jeangu Macrooy, met de Nederlandse inzending Birth Of A new Age Jeangu, eindigde op een zeer teleurstellende 23e plek. Macrooy ontving voor Birth Of A New Age NUL punten van de televoters en elf punten van de internationale jury’s. “Natuurlijk is het een teleurstelling als je niet hoog eindigt, maar het was zo’n avontuur en ik ben zo blij. Met het hele team en alles. Het was echt een droom die uitkwam”, aldus de zanger in de nacht van zaterdag op zondag bij Op1.


“Ik heb echt m’n allerbest gegeven, mijn hele team heeft dat gedaan”, aldus de zanger, die op een gegeven moment doorhad dat een veel hogere plek er niet in zou zitten. “Maar ik was wel echt heel blij voor Italië. Ik heb echt staan springen voor Italië.”

Het stemmende Europese publiek negeerde Macrooy volledig. Een unicum in de historie van het Songfestival.  Naast Nederland waren ook geen publiekspunten voor Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. De utrechtse Stefania scoorde voor Griekenland goed met een tiende plek.

De grote finale van de Rotterdamse editie van het Eurovisie Songfestival zorgde voor record kijkcijfers. Gemiddeld trok het tussen 21.00 en 01.00 uur ruim 5,4 miljoen kijkers. Maar liefst 78,5 procent van álle tv-kijkers op dat moment. Dat was het hoogste kijkcijfer voor het Songfestival sinds de start van de huidige kijkcijfermeting in 2002.

UPDATE MAANDAG 24 MEI – De Italiaanse zanger Damiano David van Eurovisie Songfestivalwinnaar Måneskin is negatief getest op gebruik van drugs. Dat heeft de EBU, die het Eurovisie Songfestival organiseerde, maandag laten weten.

Share.