Irene Schouten en Antoinette de Jong trouwen op dezelfde dag (en hebben ook nog dezelfde trouwambtenaar)

0

Links Antoinette de Jong met haar Coen, rechts Irene Schouten met Dirkjan

Irene Schouten en Antoinette de Jong trouwen in juni op dezelfde dag en hebben ook nog eens dezelfde trouwambtenaar.


Schaatsters Irene Schouten en Antoinette de Jong gaan in juni 2022 op dezelfde dag trouwen − en schakelen dezelfde trouwambtenaar in! Die trouwambtenaar dat is Jannes Mulder (55) uit Steenwijkerland.

Schouten, de tweevoudig olympisch kampioen uit het West-Friese Wervershoof stapt in het huwelijksbootje stapt met oud-schaatser Dirkjan Mak. Antoinette de Jong, meervoudig wereldkampioen uit Heerenveen die vorige week brons pakte, geeft haar jawoord aan Coen Rijpma. “Elk huwelijksvoltrekking is mooi om te doen. Maar deze zijn natuurlijk helemaal geweldig.”


Trouwambtenaar Mulder is een grote schaatsfan en is ook in dat wereldje actief, als speaker bij skeeler- en schaatswedstrijden. “Ik ben inmiddels ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand”, zegt hij tegen de krant de Stentor.

Mulder heeft al eerder schaatsers in de echt  verbonden, zoals Douwe de Vries en Yanna van Tol. “Als beëdigd trouwambtenaar ben je niet gebonden aan een bepaalde gemeente. Dus ik kan het huwelijk overal voltrekken. Ook al is het in Schubbekutteveen.”

Mulder dan serieus. “Het gaat erom dat ze ‘ja’ zeggen. En reken maar dat Irene dat, net als Antoinette, met volle overtuiging gaat doen.”