IREEN WUST viert vrijgezellenfeest als pinguïn in de sneeuw (deze zomer eindelijk JAWOORD aan vrouw Letitia

0

Ireen Wüst (35) stapt deze zomer met haar verloofde en ook voormalig schaatser Letitia de Jong (29) in het huwelijksbootje, dit weekend viert ze, samen met haar vrienden en vermomd in een pinguïnpak, haar vrijgezellenfeest in de sneeuw in Oostenrijk.


Ireen Wüst schreef in Peking historie geschreven met goud op de 1500 meter. De 35-jarige Brabantse is de enige sporter die vijf Winterspelen op rij een olympische titel heeft veroverd, maar haar echt grote dag moet dit jaar nog komen als zij eindelijk haar jawoord zal geven. Een huwelijk dat al twee jaar geleden had moeten plaatsvinden, maar toen kwam corona.

Lang was het de vraag of Wüst zou kiezen voor een man of een vrouw, maar de biseksuele  Wüst koos voor Letitia de Jong om haar jawoord aan te geven. Daarvoor had ze 2 jaar een relatie met Bastiaan Klap. Zij waren van 2013 tot 2015 een setje. En weer daarvoor had Irene een relatie met shorttrackster Sanne van Kerkhof. Over haar biseksualiteit vertelde Ireen in een interview: “Ik val op de persoon zelf, het geslacht speelt daarbij geen rol.”


In 2017 veroverde schaatster Letitia het hart van de meervoudig Olympisch kampioene definitief. Ze zouden al in de zomer van 2020 gaan trouwen, maar corona gooide roet in het eten.  Wüst over dat afgelaste huwelijk in De Telegraaf. “Dat is echt heel zuur en raar: alles is geregeld en plotseling staat het op losse schroeven. 2020 zou ons jaar worden, onze zomer, we zouden trouwen, alles was voor elkaar. Je leeft er samen naartoe en ineens is het van: oh, en nu….?”

Er stond veel meer leuks op de rol toen twee jaar geleden de schaatsen waren opgeborgen. “We zouden gaan skiën na het seizoen, als ons vrijgezellenfeest. Daarnaast was het de bedoeling op pre-honeymoon te gaan naar Bali. Ook niets van gekomen. Echt zonde, maar ik zeg ook: dit valt onder luxeproblemen.”

Komende zomer wordt er dus echt getrouwd.