Interview verdeelt land in twee kampen – Koningin Elizabeth: ’Harry, Meghan en Archie zullen altijd erg geliefde familieleden blijven’

0

Met koninklijke waardigheid heeft de Britse koningin Elizabeth gereageerd op het spraakmakende interview van haar kleinzoon Harry en diens echtgenote Meghan op televisie. In een verklaring toont zij zich bedroefd over de uitdagingen waarmee het paar de laatste jaren is geconfronteerd. maar het interview verdeelt het Verenigd Koninkrijk inmiddels in twee kampen.

“De hele familie is bedroefd om te vernemen hoe uitdagend de afgelopen jaren zijn geweest voor Harry en Meghan. De onderwerpen die zijn aangekaart, in het bijzonder die van racisme, zijn zorgwekkend. Hoewel de herinneringen zullen verschillen, worden deze zaken zeer ernstig genomen en zullen bij de familie persoonlijk worden geadresseerd.”


Tot besluit laat ze weten dat ’Harry, Meghan en Archie altijd erg geliefde familieleden zullen blijven’.

Leden van het Brits koninklijk huis zouden na uitzending van het explosieve interview in de VS maandagochtend crisisberaad hebben gevoerd. Aanvankelijk zou Queen Elizabeth geweigerd hebben een verklaring te tekenen die al klaarlag en waarmee haar woordvoerders hoopten de spanning uit de lucht te nemen.


Het veelbesproken tv-interview met prins Harry en Meghan Markle, maandagavond in Groot-Brittannie uitgezonden, lijkt een bom onder Buckingham Palace. Het gesprek verdeelt het land in twee kampen.

Zo stopt de Britse presentator Piers Morgan per direct bij het bekende programma Good Morning Britain dat hij sinds 2014 presenteerde. Het besluit volgt op de commotie die was ontstaan over zijn opmerkingen over Meghan Markle.

Morgan, bekend van zijn uitgesproken meningen op tv en sociale media en publieke ruzies met beroemdheden als Ariana Grande, trok in het programma Good Morning Britain deze uitspraken van Markle in twijfel en stelde ‘misselijk te worden van het schandelijke interview’.

Co-presentator Alex Beresford reageerde door te zeggen dat de presentator altijd al negatief over Markle was geweest en zich al jaren negatief over haar had uitgelaten. Morgen ging jaren geleden eens lunchen met Markle, maar zij zou geen interesse hebben gehad in het onderhouden van nauw contact. Daar heeft Morgan zich meerdere malen verbolgen over uitgelaten. Volgens Beresford het is echter Markle’s recht om contact met mensen te verbreken. Hierop liep Morgan boos de studio uit. Later kwam de mededeling dat hij ontslag heeft genomen.