International Jetro Willems smokkelde drugs naar Nederland

0

Jetro Willems (26) heeft als kind drugs vanuit Curação naar Nederland gesmokkeld. Als 9-jarige , werd hij door zijn familie gebruikt om drugs mee te nemen toen het gezin op het vliegtuig naar ons land stapte om zich definitief overzees te vestigen. De drugs werden gesmokkeld om een startkapitaal in Nederland te hebben.

Williams, international en voetballer van Eintracht Frankfurt, vertelt zijn verhaal in een nieuwe aflevering van het Videoland-programma ‘Andy Niet te Vermeijde’.


“In eerste instantie hebben mijn ouders geprobeerd het mee te nemen”, aldus Willems tegen Van der Meijde. “Maar dat ging niet. Toen heb ik mezelf opgeofferd. Ik zei: ‘doe maar bij mij’. Ik was toch al een beetje die gekke. Als ik dat voor mijn familie moet doen, dan doe ik dat gewoon.”

De drugs werd op zijn benen geplakt. Op het vliegveld werd Willems niet gecontroleerd. Dat werd toen nog niet gedaan bij kinderen. De smokkelactie slaagde en dat betekende meteen een ommekeer voor hem en zijn familie. “Dat was voor ons het licht”, zegt Willems. “Alles ging lopen. Mijn ouders kregen werk bijvoorbeeld.”


Wat ontving Willems voor deze daad? “Ik wilde niets. Ja, nooit meer in die situatie terechtkomen. Ik zei tegen mijn ouders: ‘geef alles wat je mij wilde schenken maar aan mijn zus. Ik wil alleen een bal. Uiteindelijk heeft die bal mijn leven gered.”