‘Ineens stond ik een half miljoen in de min’- TV-ster Jörgen Raymann heeft nu een gewone baan van 9 tot 5

0

(Beeld: Screenshot RASTtv)

De Porsche is de deur uit. Jörgen Raymann, die nog niet zo lang geleden duizenden euro’s per dag uitgaf, heeft noodgedwongen de tv de rug toegekeerd en heeft nu een ‘gewone’ 9 tot 5-baan.


het warewn mooie tijden voor Jurgen Rayman tot 2015 toen zijn tv-werk voor de NPO stopte. het geld kwam met bakken binnen. Rayman gaf soms duizenden uero’s op een dag uit en reed in een peperdure Posche, maar aan RAStv verelt hij nu dat hij tegenwoordig ‘gewoon’ bij een adviesbureau werkt nadat hij een investering deed die niet het gewesnte rendement opleverde. “Ineens, bam, stond ik een half miljoen euro in de min.”

Dan: “Ik heb in 2016 een behoorlijke financiële klap gekregen: mijn programma was gestopt en ik zag alles onder me wegvallen. In 2019 ging het echt weer goed en 2020 zou het jaar worden dat ik eigenlijk alles zou afronden en dat ik financieel weer boven jan zou komen en toen kwam tante corona.”


“Ik raakte in een maand tijd 80 procent van mijn jaarsalaris kwijt. Toen moest ik mezelf opnieuw gaan ontdekken. Nu ben ik weg uit de media, weg van televisie en ik werk gewoon 9 to 5 bij een consultancy firm, maar ik ben heel gelukkig. Ik heb mijn balans gevonden en we zijn weer lekker aan het bouwen.”

De teloorgang van zijn tv-carrière vindt hij ook voor een deel schuld van de NPO die zijn laatste programma, Baas Rayman, tegenover The Voice op de vrijdagavond zette. “Als je dan geprogrammeerd wordt tegenover The Voice met een heel nieuw programma op vrijdagavond, dan ben je kansloos. Ik was daar heel lang boos over, maar ik heb zo veel dingen die goed gaan in mijn leven, dus ik ben er eigenlijk een beetje dankbaar voor dat het toen is gebeurd. Anders zat ik misschien nog in hetzelfde stramien en nu heb ik gewoon een paar jaar heel goed mezelf leren kennen. Ik ben nu ook tevredener met de mens die ik nu ben.”

Het maakte ook dat Rayman zijn speeltje, een peperdure Porsche, moest verkopen. “Als het geld tegen de plinten klotst, dan doe je ook alles maar. Op je dan op het punt komt dat je denkt: sh*t ik moet het met minder gaan doen, dan denk je ook: waarom geef je zoveel geld uit? “Het is belachelijk, maar als ik die auto één keer naar de service bracht, dan kan de gemiddelde Nederlander daar vier maanden huur van betalen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig?”

Share.