‘In het hol van De Mol’: Ontslagen rechterhand schrijft boek over John de Mol

0

Patrick Scholtze, televisiemaker en dertig jaar de rechterhand John de Mol komt met een boek over zijn leven en werk met de mediatycoon. “Het wordt een sprookje, maar dan zonder happy end”, zegt hij. Scholtze verwacht dat zijn boek zal leiden tot nieuwe juridische procedures

De voormalig creatief directeur van Talpa werd in 2019 hardhandig aan de kant geschoven door De Mol. Het leidde tot tal van slepende rechtszaken. Afgelopen vrijdag strandde Scholtze’s poging om een vertrekpremie van ruim 1 miljoen euro op te strijken de Hoge Raad nadat eerder een lagere rechter hem de hoogste ‘billijke vergoeding’ ooit wel had toegekend. Maar na de uitspraak van de Hoge Raad krijgt hij dus toch geen miljoen.


“Het wordt een verhaal over mijn leven en werken met hem. Afgelopen jaren heb ik alles bijgehouden in een dagboek,” zegt Scholtze tegen RTL Nieuws. “Het gaat over de zeer enerverende en mooie samenwerking van dertig jaar. Dus niet alleen over de ruzies, maar ook over de successen. Over de belevenissen met mensen als Robert ten Brink, Linda de Mol, Marc Klein Essink, Robert Long en Tineke Schouten. Als je de eerste acht hoofdstukken leest, moet je denken ‘whoah’ wat een droombaan.”

De laatste twee jaar, volgens Scholtze een ‘ontspoorde juridische vechtscheiding’, zullen slechts één of twee hoofdstukken innemen. “Dat is maar een klein onderdeel van het verhaal. Het wordt een soort tv-sprookje, maar dan zonder happy end.”


Scholtze verwacht dat zijn boek zal leiden tot nieuwe juridische procedures, maar vreest die niet. “Natuurlijk zal dit wel weer advocaten aantrekken. Maar daar ben ik niet bang voor. Wat heb ik nog te verliezen? Nog een rechtszaak? John heeft zijn geld al terug.”

Over De Mol verschenen eerder boeken, maar geen van die verhalen werd geschreven door iemand die zo lang zo nauw met de televisietycoon samenwerkte.

Share.