In coma liggende Nouri moet huilen als hij hoort dat maatje Donny van Beek naar Manchester verkast

0

Een geshopt beeld van Donny van de Beek in het shirt van Manchester United en Abdelhak Nouri in het Ajax-shirt op utdreport, de officiele website van Manchester United.

Abdelhak Nouri, de jonge voetballer die Op 8 juli 2017 a een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd ernstige en blijvende hersenschade opliep en in coma ligt, had de tranen over zijn wangen lopen van blijdschap toen zijn maatje Donny van de Beek belde om te vertellen dat de transfer naar Manchester United definitief is. Dat zegt Nouri’s vader , zegt vader Mohammed.


“Donny is als een zoon voor ons”, verduidelijkt de vader van de talentvolle Ajax-speler bij wie het noodlot toesloeg in de krant. “Bij ons thuis was iedereen heel emotioneel, blij met Donny’s schitterende transfer. Het was een speciale dag.”

Dat Van de Beek in navolging van onder anderen Amin Younes, Justin Kluivert en Joël Veltman met nummer 34 – het voormalige rugnummer van zijn zoon – gaat spelen, vindt Mohammed Nouri ’geweldig’. “Het is weer een teken dat Appie niet wordt vergeten. Al deze mooie gebaren geven ons veel kracht, maar bij Donny zorgt het voor een nóg ander gevoel. Hij is eenzelfde persoon als Appie, met eveneens een mooi karakter en ook een echte Ajax-voetballer.”


Door de jarenlange vriendschap tussen Van de Beek en Nouri ziet de familie Nouri de vertrekkende Ajacied dan ook als familie. Bij de broer van Nouri, Mo, stond de wereld op zijn kop toen bekend werd dat Manchester United interesse toonde in Van de Beek. ‘Donny moest mij rustig houden in plaats van andersom. Als hij over de onderhandelingen vertelde, was ik bloednerveus en vroeg ik waarom het zolang duurde. Dan zei Donny alleen: “Mo, ontspan. Het komt goed,”‘ schrijft de Telegraaf.

Van de Beek heeft de familie Nouri aangeboden om zoveel mogelijk wedstrijden op Old Trafford te komen bekijken. ‘We gaan zeker naar Manchester toe’, zegt vader Mohammed. ‘Alleen kunnen we nooit met z’n drieën, want Appie heeft hulp nodig. Dus moet er altijd iemand bij hem blijven.’