IN BEELD: Delano G, de rapper die Peter R. de Vries neergeschoten zou hebben

0

Dit is Delano G., de ‘rapper’ die misdaadverslaggever Peter R. de Vries in Amsterdam neergeschoten zou hebben. Delano G. was een beetje bekend als rapper onder de naam ‘Demper’.

Volgens de Telegraaf is Delano G. al eerder met de politie in aanraking geweest. Dat blijkt ook uit het uit 2019 daterende nummer Bouw op Mezelf. Het nummer ‘Bouw op Mezelf’ wordt afgesloten met pistool schoten (video). G. is een man met een Antilliaanse achtergrond die eerder al met de politie in aanraking is geweest. Hij zou de schutter zijn geweest. De politie wil er tot de voorgeleiding van de verdachten, komende vrijdag, niets over zeggen.


Zwaarbewapende agenten vielen dinsdagnacht de tweede woning van Delano G. in Tiel binnen. De zilverkleurige Renault met twee Gelderse verdachten – ook een 35-jarige Poolse inwoner van Maurik zit in de wagen – werd uren na de aanslag op De Vries op de A4 bij Leidschendam door een arrestatieteam klemgereden.

Over het motief voor de aanslag is nog niets bekend. De Rotterdamse advocaat Inez Weski, die drugsbaron Ridouan Taghi verdedigt, vindt dat in de media zonder onderbouwing wordt gespeculeerd over betrokkenheid van haar cliënt.


Peter R. de Vries was de vertrouwenspersoon van Nabil B., die in het zogeheten Marengo-proces tegen Taghi en 16 medeverdachten als kroongetuige optreedt. Eerder werden de advocaat van Nabil B. en zijn broer geliquideerd. Deze moorden maken geen onderdeel uit van het proces.