Imperium PETER GILLIS wankelt: vakantiepark Valkenburg krijgt geen vergunning door risico misbruik criminele doelleinden

0

Het imperium van Massa is Kassa-ster Peter Gillis wankelt. Zijn recent gekochte vakantiepark in Valkenburg mag niet open omdat de burgemeester van Valkenburg vermoedt dat Gillis zijn vergunning misbruikt voor criminele doeleinden. Om dezelfde reden kreeg hij eerder al geen horecavergunning voor zijn vakantiepark in Soerendonk. Uit onderzoek van het Eindhovens Dagblad blijkt dat Gillis vakantieparkenimperium aan het wankelen is.

Gillis kocht Camping Den Driesch in Valkenburg aan de Geul in november 20011 en opende de deuren in maart gooide Gillis zonder dat er exploitatievergunning was aangevraagd. De burgemeester sloot de camping.


Na de aanvraag van Gillis voor de benodigde vergunning werd er een integriteitsonderzoek gedaan in het kader van de wet Bibob (Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur). Het leverde een negatief advies op. Het park blijft dus gesloten.

en dat is niet het enige probleem dat Gillis heeft. Vijf gemeenten in Brabant en Zeeland doen al jaren naar misstanden op zijn vakantieparken en ‘perverse verdienmodel’ van de ondernemer. Gillis wordt betiteld als een ondernemer die arbeidsmigranten illegaal huisvest en zonder vergunning bouwt en uitbreidt, bomen kapt en horeca uitbaat.


In zijn park Soerendonk kreeg hij geen horecavergunning na een advies van het Landelijk Bureau Bibob omdat er een ‘ernstig gevaar’ bestaat dat Gillis de vergunning misbruikt voor criminele doeleinden. Gillis is momenteel ook in gevecht met de gemeente Peel en Maas vanwege een boete van 1 miljoen euro voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten. Ook is hij onderdeel van een groot onderzoek van de Fiod. Die opsporingsdienst viel in 2019 op verschillende locaties van Oostappen Groep binnen.

En dan werd Gillis werd eind mei ook nog gearresteerd op zijn vakantiepark in Ommel, omdat hij zijn vriendin Nicol Kremers Kremers (32) in haar rug en neus zou hebben gebeten en in haar borsten zou hebben en aan haar oor, armen en haren getrokken. deze zaak komt binnenkort voor de rechter.