Ikea-stichter Ingvar Kamprad zet zijn villa te koop die maar beter snel kan worden afgebroken

0
Ikea-stichter Ingvar Kamprad zet zijn villa te koop die maar beter snel kan worden afgebroken…


Ikea-stichter Ingvar Kamprad is goed voor rond de 45 miljard dollar, maar hij woonde in een krot, dat zelfs volgens de verkopende makelaar, door de koper maar het beste kan worden afgebroken..

Het huis in Epalinges, een voorstad van het Zwitserse Lausanne, is door Ingvar Kamprad te koop gezet omdat hij vorig jaar besloot om weer in zijn geboorteland Zweden te gaan wonen. Kamprad droeg in de afgelopen jaren het bestuur van zijn keten over aan zijn zoons. Na 40 jaar belastingballingschap in Zwitserland, keerde hij terug naar Zweden om van zijn oude dag te genieten.


Kamprad mag bekend om zijn sobere levenswijze dat hij woonde in villa die de naam krot inmiddels waardig is, is een verrassing. Op de makelaarssite wordt er dan ook geen doekjes omgewonden en staat letterlijk dat ‘dat het huis beter kan worden afgebroken’ (Villa actuelle à démolir). Of de 88-jarige te midden van zijn eigen meubeltjes woonde blijkt ook onduidelijk, want interieurfoto’s ontbreken op de site.

De villa, op een stuk grond van 4.150 vierkante meter ligt wel op een prachtig plekje en kijkt uit op het meer van Genève. De verkopende makelaar raadt potentiële gegadigden aan het terrein op te splitsen en er acht nieuwe villa’s op te bouwen om te verkopen.


Kamprad vraagt 4 miljoen Zwitserse frank, 4,021 miljoen euro, voor de villa, of beter de grond.

Ingvar Kamprad is overigens de Europeaan die het meeste geld heeft verloren over 2014 volgens financieel persbureaus Bloomberg. Volgens Bloomberg is Kamprad over 2014 $8,4 miljard minder waard geworden en is zijn vermogen nog ‘maar’ $45 miljard, wat hem de op zeven na rijkste man op aarde maakt.

00hollywood310