Ijskoude Jan Smit breekt definitief met zus Monique

0

(Beeld: Instagram Jan Smit)

De relatie tussen Jan Smit en zijn zus Monique is al jaren niet goed, maar nu heeft Jan Smit definitief gebroken met zus Monique. Een breuk die hij op een ijskoude manier wereldkundig maakte.


Zelfs op het project Twee Kleine Kleutertjes, dat broer en zus in 2014 begonnen, is er geen plek meer voor Monique. Zij is op de cd vervangen door Simone Kleinsma. Broer en zus Smit begonnen samen in 2014 het project Twee Kleine Kleutertjes. Monique zong de liedjes in die tijd in, maar op de nieuwe cd is zij vervangen door Simone Kleinsma. Monique heeft aan de andere kant nu ook haar eigen kinderliedjesproject, zonder Jan dus. Volgens RTL Boulevard heeft Jan ‘definitief met haar gebroken’.

Over waarom zus Monique vervangen in Twee Kleine Kleutertjes zegt Jan Smit tegen RTL Boulevard: “Ik kreeg een script aangeboden waar twee vrouwelijke rollen in zaten. Ik ga niet met mijn zus trouwen en als oma is ze ook te jong. Dus nee, die speelt hierin geen rol.”


Of Monique dat jammer vindt weet jan niet. “Dat weet ik niet. Ze heeft me heel veel succes gewenst en ik wens haar met haar Kleuterpop ook veel succes. Vind ik het jammer dat ik daar niet in zit? Nee. Dat is haar ding. Moet ze zelf weten.”

In de studio van RTL Boulevard werd gisterenavond verbaasd gereageerd op de uitspraken van Jan Smit. Eric de Munck: “Hij praat ijskoud over zijn eigen zus. Dat vond ik best wel heftig om te zien zo.” Ook Eddy Zoey is verbaasd. “Het voelt inderdaad een beetje vreemd.”

De relatie tussen Jan Smit en zijn zus Monique is al jaren niet goed. De twee volgen elkaar ook niet meer op sociale media en zouden ook niet on speaking terms zijn. Twee jaar geleden, in 2019, brak Jan Smit drastisch met nog meer mensen uit zijn verleden. Hij heeft ook geen contact meer met Kees Tol, Nick Schilder en Simon Keizer.

Insiders vertelden destijds aan weekblad Story dat broer en zus niet meer met elkaar omdat Monique niet langer wilde samenwerken met Jans manager Aloys Buijs en overstapte naar manager Selena Visser. “Het is niets persoonlijks”, liet Monique destijds weten. “Maar door die single met Wesley Klein voelde ik dat dit de muziek is die ik wil maken en dat dit de kant is die ik op wil.” Monique zit dus niet langer bij dezelfde manager als Jan, en dat heeft de zanger aangegrepen om het contact te verbreken.

De breuk tussen Jan en zijn jeugdvrienden zou zijn ontstaan doordat Nick en Simon een eigen tv-programma kregen en daar niet eerlijk over waren tegen Jan. Kees Tol zou echter boos zijn op Jan omdat Jan niet langer met zijn vader Thomas Tol wilde samenwerken, terwijl hij veel hits heeft geschreven voor Jan.