Iedere dag twee glazen voor Ria Bremer (82): ‘Geen dag zonder wijn, dat klinkt wel treurig’

0

Tot haar 35ste dronk Ria Bremer, net als haar vader, jenever met suiker. Toen stapte de vrouw die jarenlang Vingers aan de Pols presenteerde op de witte wijn. En dat drinkt ze op haar 82ste nog altijd. Iedere dag gaan er twee glazen wijn in wat maakt dat Bremer zelf zeg: ‘Geen dag zonder wijn, dat klinkt wel treurig’

In se serie Hemd van het lijf van het AD vertellen BN’ers over hun gezondheid. Zo vertelt Ria Bremer dat ze dagelijks 5 5 kilometer loopt, maar niet op de dag dat ze het gras moet maaien. Omdat ze een slechte slapen is grijpt ze dertig keer naar de temazepam. Niet vaker omdat ze als Vinger aan de Pols-presentatrice weet hoe verslavend het middel is. En Bremer vindt ouder worden lastig. ‘Er is geen redden meer aan, er moet gewoon een nieuw hoofd op.’


Aan de krant vertelt ze ook niet altijd gezond te eten. ‘Niet echt gezond, misschien een beetje eenzijdig. Vlees eten vind ik vreselijk, ik ruimde net nog een dood duifje op in de tuin, wie eet dat nou? Ik eet veel groente, af en toe wat zalm of paling. Ik probeer maar wat, zoals dadelijk sla met paprika, geitenkaas en geroosterde knoflook. Heerlijk, maar dat zet geen zoden aan de dijk, zegt mijn man Bob dan. Ik let erop dat ik genoeg vitaminen en proteïnen binnenkrijg, maar ik eet weinig.

Bremer houdt ook wel van een glaasje. eerste dronk zejenever met suiker, maar nu is 46 jaar lang iedere dag wijn. “Ik drink wel elke dag minstens twee glazen wijn. En eet veel kaas. Geen dag zonder wijn, dat klinkt wel treurig, niet? Maar ja, vroeger dronk ik jonge jenever met suiker, net als mijn vader, we gingen samen naar de kroeg. Ik denk dat ik rond mijn 35ste ben overgestapt op wijn. Ik ben niet echt een kokkie in de keuken, maar heb wel altijd goed voor mijn kinderen gezorgd: die kregen keurig aardappels, stukjes vlees en groente. Verder verpest ik alles. Bob haalt nu een pizza en ik ga aan de salade.’