Huwelijk lijkt ergste stormen doorstaan te hebben: Wendy en Erland weer samen sterk

0

Op 5 september 2015 trouwden Wendy van dijk en Erland Galjaard op Ibiza en vijf jaar later, na anderhalf jaar vol zakelijke ellende en een bijna scheiding, vierden ze dat het huwelijk de ergste stormen heeft doorstaan. Een storm die opstak begin 2019, maar anno augustus een jaar later definitief is gaan liggen.

Het is 8 januari 2019 als Privé’s hoofdredacteur Evert Santegoeds op zijn pagina Privé in de Telegraaf schrijft dat het huwelijk van Wendy van Dijk en Erland Galjaard onder zware druk staat. “Het klopt helaas dat ons huwelijk de afgelopen periode wat in zwaar weer is geraakt.


“Ondanks dat gaan we gelukkig op een goede en positieve manier met elkaar om. Zowel in het belang van ons gezin maar ook vanwege de liefde en het respect die we nog steeds voor elkaar voelen.” laten ze weten in een reactie.

Nog in diezelfde januarimaand stapt Wendy over van RTL 4 naar SBS 6. Het mediabedrijf van John de Mol is blij met de overstap van ‘één van de bekendste en meest geliefde gezichten op de Nederlandse televisie’. Pikant: bij Talpa zal Erland Galjaard, die de echtelijke woning dan al verlaten heeft, haar baas worden. Ook hij maakt namelijk de overstap van RTL naar John de Mol.


In de maanden die volgen praten Wendy en Erland veel met elkaar. En blijkbaar met succes, want aan de vooravond van hun vijfde huwelijksverjaardag zijn ze nog altijd niet gescheiden en blijkbaar op de liefdesweg terug. ‘Vandaag zijn we bijna 12 jaar samen en voor het ‘echie’ 5 jaar getrouwd. In voor en tegenspoed. Liefste. Bedankt voor je unieke zijn en je onvoorwaardelijke liefde voor mij. Wát een man ben jij. Lucky me. Love you baby’, zo schrijft Wendy van Dijk op haar Instagram. Achter de tekst een hashtag met het woord ‘siempre’, dat altijd betekent in het Spaans.

Maar waar het in de liefde weer crescendo lijkt te gaan dreigt de tv-carrière voor Wendy na haar overstap in het slob te raken. Neerlands grootste nieuwssite NU.nl kopt: ‘Is Wendy een miskoop?’ De nieuwsite wijst op de wel heel magere kijkcijfers van haar eerste twee programma’s bij haar nieuwe werkgver: Dance Dance Dance en Flirty Dancing. “Slechts een paar maanden zit Wendy van Dijk bij SBS 6 en nu al wordt ze door mediakenners een miskoop genoemd. De kijkers weten de programma’s van de presentatrice nog steeds niet te vinden“, valt te lezen.

Wendy van Dijk lijkt niet erg onder de indruk van de kritiek. “Negativiteit is lastig, maar hoort tegenwoordig ook bij ons vak. Vooral in deze tijd met social media, daarvan hebben andere presentatoren ook last. Je moet er maar mee leren omgaan. Dat lukt me over het algemeen wel omdat ik blijf kijken naar het programma dat ik heb gemaakt. Bij Flirty Dancing denk ik nog steeds: ’Superleuk’. ()“Tegen persoonlijke haat-comments bescherm ik me door ze niet te lezen. Het zijn meningen, die mag je uiten, maar ik heb er niets aan. Wat ik belangrijk vind, is wat de mensen om me heen, thuis (Erland, red.) en op het werk (Talpa, red.), ervan vinden.”

De (zakelijke) gifbeker is ook in 2020 nog niet leeg. Wendy is gedwongen door de dalende oplagecijfers haar blad Wendy uit de markt te halen, maar besluit haar lezers niet in de steek te laten. “Wij hebben er voor gekozen om een digital first bedrijf te worden, om zo onze doelgroep nog beter te bereiken. We willen ons meer focussen op onze dagelijkse content, omdat we zien dat de groei op online en social groot is en er dus een enorme behoefte bij ons publiek is om iedere minuut van de dag pakkende verhalen te lezen en goede tips te krijgen. Voor mij is ‘een helpende hand bieden’ heel essentieel. Via online en social kan dat op dagelijkse basis en heb je rechtstreeks contact met je publiek.”

Precies een jaar na de breuk van 8 januari 2019 uit Wendy haar liefde en bewondering voor haar Erland in een Instagram-post. De Talpa-ster liet weten dat Erland ‘karakter en passie’ heeft. “Het volgende wil ik even met jullie delen: Begonnen, samen met vriend en befaamd dj Ronald Molendijk met draaien van andermans muziek. ..mijn man, Erland Galjaard die zelf piano speelt, dacht : dat wil ik ook, zelf produceren. . “In hun Soulvation studio maakten ze inmiddels meer dan 30 nummers, waarvan veel de top van oa dj platform beatport haalden. Wat wil ze nou eigenlijk zeggen? “Eigenlijk wil ik zeggen, follow your dream en laat je door niets en niemand tegenhouden! Als je échte focus houdt voor het doel wat je voor ogen hebt, kan je heel ver komen. Ik ben super trots op hem. Het is nou niet zo dat hij een ‘rustige’ baan heeft 🙂 Dus om dit er even naast te doen vergt karakter en passie. Hoe knap“, zegt ze. “#inspiratie #justdoit #followyourdream #❤”Begin juni is er nieuw onheil. Zozeer zelfs dat Wendy denkt deze zomer niet naar haar geliefde Ibiza te kunnen. “Stiekem had ik gehoopt om toch nog even Ibiza aan te raken, maar ik moet geopereerd worden aan mijn knie: een gescheurde meniscus“. Ondanks de pijn werkte ze door. “Bij de opnames van Hart in Aktie konden we de eerste paar weken niet eens totaalshots draaien, omdat ik mijn rechterbeen achter me aan sleurde, maar ’the show must go on’.” Dat gold ook voor de liefdesvakantie met Erland naar Ibiza overigens.

Een vakantie die zelfs niet wordt overschaduwd door de ruzie die Wendy heeft met fitnessinstructeur Robbert Boekema. Zo vroeg Wendy het faillissement van hun gezamenlijke fitnessbedrijf DISQ aan. Zowel Wendy als fitnessondernemer Boekema zeggen het bedrijf zelfstandig te willen voortzetten. Eigenaar van het intellectuele eigendom én de voorraden van de DISQ leek Boekema de beste papieren te hebben. Leek, want Wendy van Dijk won de juridische slag. Een maand geleden verkocht curator Nienke Bobbert het failliete bedrijf aan Erland Galjaard. Met en uit liefde betaalde Galjaard voor het klantenbestand en het trainingsprogramma 65.000 euro. En nog eens 335.000 euro voor de resterende voorraad van zo’n 8500 Disqs.

Als het om de liefde gaat is Wendy weer vol vertrouwen, zo vertelde ze aan Telegraaf TV. Al zegt ze wel dat haar huwelijk met Erland aan moeilijke periode achter de rug heeft. “Het is geen makkelijk jaar geweest. Nee, dat gaat nu heel goed. Ik denk dat in alle huwelijken het wel een keer wat lastiger gaat. We zijn door een lastige moeilijke periode gegaan en nog steeds. Het is niet zo dat het nu allemaal achter de rug is. En als het op een ander vlak (de juridische strijd met Boekema, red) niet zo fijn gaat. Dit was natuurlijk bedrijfsmatig dan brengt dat druk met zich mee. Ook in de thuissituatie. Daar wordt iedereen wel geraakt.”