Humberto Tan heeft spijt van vreemdgaan met Dionne Stax (en wilde ook niet Matthijs van Nieuwkerk opvolgen)

0

In omfloerste bewoordingen heeft Humberto Tan gezegd dat hij spijt heeft van zijn slippertje met collega Dionne Stax dat hem bijna zijn huwelijk met zijn Ineke kostte. “Een houten tuinhek kan je altijd weer rechtzetten. Als je er een mes ingooit, zit er wel een blijvend gaatje in. Maar dat kan ook mooi zijn. Daarom houd ik meer van antiek dan van Ikea,” zegt de man die ook beweert dat hij geweigerd heeft de opvolger van Matthijs van Nieuwkerk te worden op het tijdslot van De Wereld Draait Door.

Volgens Tan heeft hij meerdere aanbiedingen gekregen voor een nieuwe talkshow na de afloop van zijn debacle ‘RTL Late Night’. “Het tijdslot van ‘De Wereld Draait Door’ bijvoorbeeld, daar zei ik heel bewust nee tegen”, vertelt de presentator aan het ‘AD’. “Ik heb het naar m’n zin bij RTL. En dan nog, je mag na zo’n avontuur ook wel wat bescheidener zijn en even een stap terug doen. Er zit geen stiekeme hunkering meer. Maar zeg nooit nooit.”


Dat Humberto in 2018 moest stoppen met de presentatie van RTL Late Night is hem niet in de koude kleren gaan zitten verrtelt hij aan de krant. “Stel je voor: je hebt een fantastische dag, het is mooi weer, je hebt allemaal mooie mensen aan tafel, misschien drink je een glaasje wijn. En aan het eind van de avond word je ineens gestoken door een wesp. Maakt dat de rest van je dag ineens minder mooi? Nee, natuurlijk niet. Dát is het avontuur van RTL Late Night. Zo ervaar ik het nog steeds. Die wespensteek moet worden uitgezogen, dan zit er misschien even een zweer. Maar het gaat gewoon weer weg…”

Humberto zegt ook dat hij van sommige dingen spijt heeft die hij gedaan heeft. daarbij lijkt hij te doelen op zijn affaire met Dionne Stax die hem bijna zijn huwelijk kostte. Haar naam noemt hij overigens niet.  “Als je mensen pijn doet die je geen pijn wílde doen. Daden hebben consequenties, en dat is niet altijd leuk. Een houten tuinhek kan je altijd weer rechtzetten. Als je er een mes ingooit, zit er wel een blijvend gaatje in. Maar dat kan ook mooi zijn. Daarom houd ik meer van antiek dan van Ikea.”


Dionne Stax

In het LINDA.Vakantieboek liet de presentator vorig jaar ook al weten dat hij in een relatiecrisis belandde nadat in 2017 het nieuws naar buiten kwam dat de presentator een affaire zou hebben gehad met de toen NOS-journaallezer Dionne Stax. Hij heeft de geruchten nooit bekend, noch ontkracht. Wat hij wel heeft laten weten, is dat de verhalen een grote impact op zijn relatie met zijn vrouw Ineke hebben gehad. De twee gingen ook in relatietherapie om hun huwelijk te redden.

”Eenzaamheid, hartenpijn, gemis. Die drie dingen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat het weer goed werd”, vertelde de presentator. Dat hij de mist in zou zijn gegaan zal hem altijd een stempel geven van ‘een man die vreemdgaat’. ”Ja, dat wordt me eeuwig nagedragen, vrees ik.”

 

Share.