Huishoudster Nadège beschuldigt Meilandjes van list en bedrog: ‘Ik heb nog nooit een euro ontvangen’

0

Nadège, de huishoudster van de familie Meiland toen ze nog op hun Franse chateau woonde, is stomverbaasd dat zij nog in het nieuwe seizoen van Chateau Meiland, dat maandag start, te zien is. “Nog voordat we onenigheid kregen en de coronacrisis uitbrak, hebben we opnamen gemaakt dat we aan het kijken zijn voor een nieuw appartement. Ze hebben geprofiteerd van mijn vriendelijkheid. Het was helemaal niet de bedoeling dat er een appartement werd gekocht. Dat was alleen voor de televisie.”

Nadège kreeg ruzie met de familie Meiland toen duidelijk werd dat er geen werk meer voor haar was op het chateaudoor de coronacrisis. Maar volgens huishoudster Nadège speelde er meer zaken, zo vertelt ze vandaag in weekblad Privé. ‘Ik was als familie voor ze, heb ik vaak gehoord. Ze zijn nu vertrokken, zonder een berichtje of wat dan ook.’


Toen was geluk nog heel gewoon…(Beeld SBS)

‘Vorige maand was ik nog even op het chateau. Dat was al na mijn ontslag. Ik had een afschrift nodig van mijn salarisstrook. Deze kreeg ik altijd persoonlijk. Omdat ik hem niet had ontvangen, ging ik hem halen. Toen ik binnen kwam lopen, liep Erica mij zo voorbij. Ze draaide zelfs haar hoofd om. Ik ben maar weer snel weggegaan. Uit de media heb ik begrepen dat ze terug zijn naar Nederland. Ik heb geen telefoontje of berichtje van ze gekregen. Ze zijn zonder afscheid te nemen vertrokken. Ondanks wat er gebeurd is, had ik wel gehoopt dat ik nog wat zou horen. Maar het bleef stil,’ haalt ze uit in het weekblad.


Nu ze uit de media vernomen heeft dat ze nog volop in de nieuwe reeks van Chateau Meiland te zien zal zijn is ze stomverbaasd.  ‘Nog voordat we onenigheid kregen en de coronacrisis uitbrak, hebben we opnamen gemaakt dat we aan het kijken zijn voor een nieuw appartement. Ze hebben geprofiteerd van mijn vriendelijkheid. Het was helemaal niet de bedoeling dat er een appartement werd gekocht. Dat was alleen voor de televisie. Ik wist ook helemaal niet dat dit nog gebruikt ging worden. Overigens heb ik nog nooit een euro ontvangen voor de opnamen. Ik had gewoon mijn salaris (rond de 1700 euro), dat was voor mijn werk in het chateau.’

Weekblad Privé informeerde bij Talpa’s John de Mol of Martien Meiland c.s. van de producent een vergoeding krijgt voor Nadège , die toch een belangrijk aandeel heeft in het succes van Chateau Meiland. Talpa’s woordvoerder Floor Handjes zegt dat niet te weten.  ‘Talpa heeft een samenwerking met de familie Meiland en is niet betrokken bij de onderlinge afspraken tussen de familie en Nadège of andere werknemers op en rond het chateau.’

Schoonmaakster Nadège weet precies hoe het zit: ‘Ik heb er nog nooit een euro voor gevangen.’

Het complete verhaal ‘FAMILIE MEILAND verlaat Frankrijk met stille trom’ leest u deze week in weekblad Privé