BINNENKIJKEN in het huis waar BOBBY KENNEDY MARILYN MONROE liet vermoorden dat nu te koop staat voor 6,9 miljoen dollar

0
Toen....
Nu
Toen...
Nu
En zo is het nu ingericht
De slaapkamer van Marilyn waar zij dood gevonden werd...
De huidige slaapkamer
De keuken toen..
En de keuken nu
In de 36 jaar van haar leven woonde sekssymbool Marilym Monroe in niet minder dan 43 huizen, maar het enige huis dat Marilyn Monroe ooit kocht, en waar zij op tragische wijze op 4 augustus 1962 de dood vond, staat nu te koop voor 6,9 miljoen dollar.
Volgens de gereputeerde onderzoeksjournalisten Jay Margolis en Richard Buskin, zo schrijven zij in het boek ‘The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed’, zou Marilyn in dit huis onder het oog en in opdracht van Robert Kennedy, jongere broer van toenmalig president John F. Kennedy, van het leven zijn beroofd.

Monroe werd als sekssymbool een icoon in de jaren vijftig. De grootse seksbom die de wereld ooit gekend heeft woonde tijdens haar korte leven in maar liefst 43 huizen, maar dit 4-slaapkamer, 3-badkamer, huis in Brentwood, Californië, was de enige plek die zij ooit kocht. Het pand is een uit 1929 daterende Hacienda gelegen achter hoge hekken aan het eind van een rustige, doodlopende, en staat op meer dan 2000 m2 grond.

Marilyn Monroe kocht het pad in 1962 voor $ 90.000 nadat ze van haar psycholoog Greenson het advies had gekregen zich te settelen. Slechts zes maanden later, op 5 augustus 1962, werd zij op haar Hacienda dood aangetroffen in haar slaapkamer door haar huishoudster Eunice Murray.


Dr. Theodore J. Curphey van The Los Angeles County Coroner’s Office concludeerde dat de doodsoorzaak een acute ‘barbituraat-vergiftiging’ was, als gevolg van een ‘waarschijnlijke zelfmoord’.

Maar volgens de gereputeerde onderzoeksjournalisten Jay Margolis en Richard Buskin, zo schrijven zij in hun afgelopen juni verschenen boek ‘The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed’, was de dood van Norma Jean Baker, de echte naam van Monroe, geen zelfmoord. Het was moord, die vierde augustus 1962. In opdracht van senator Bobby Kennedy, de jongere broer van president John F. Kennedy.


Beide broers hadden een affaire met Marilyn Monroe. Het Amerikaanse sekssymbool wist te veel van de beruchte familie Kennedy en toen ze dreigde uit de school te klappen over de escapades van de broers, legde Bobby haar voorgoed het zwijgen op in haar huis in Brentwood.

Robert ‘Bobby’ Kennedy handelde niet alleen. Hij kon rekenen op de hulp van zwager en acteur Peter Lawford, die later, volgens de auteurs, uit schuldgevoelens zou beweren: ‘Bobby Kennedy was vastbesloten haar het zwijgen op te leggen, ongeacht de gevolgen. Het was het gekste wat hij ooit deed – en ik was zo gek het te laten gebeuren.’ Maar het was Marilyns psychiater – en ook al minnaar – Ralph Greenson die haar een fatale injectie rechtstreeks in haar hart gaf.

De huidige eigenaren vragen 6,9 miljoen dollar voor het pand. Zelf betaalden zij er $ 3.6 miljoen voor in 2101.

Share.