HUIS VAN 20 MILJOEN! Binnenkijken bij de V&D-baas die geen geld meer wil steken in warenhuis

0

Marc Leder, baas van Sun Capital, het investeringsfonds dat geen geld meer wil steken in warenhuis v&D waardoor 10.000 man personeel op straat dreigt te komen te staan, leidt zelf een playboy-leven. En daar hoort een huis van 20 miljoen euro bij waar Bill en Hillary Clinton en Billy Joel zijn buren zijn.

De Hugh Hefner van de Hamptons is de bijnaam van Marc Leder inmiddels. De man, eigenaar van Sun Capital dat het nu in surseance verkerende V&D in 2010 kocht, leidt na zijn scheiding in 2009 een seks en rock & roll-leven. Zijn bijnaam dankt de vader van 4 kinderen -drie bij zijn ex-vrouw en een bij een scharrel- aan het feit dat hij net als Playboy-baas Hugh Hefner een liefhebber is van feestjes waarbij er niet of nauwelijks kleren worden gedragen.


Wat dat betreft staan zijn nieuwe buren in Sagaponack, een van duurste postcodegebieden van de VS met een gemiddelde huizenprijs van 6.433.077 dollar, waarschijnlijk nog wat te wachten. Het dorp waar Leder nu woont telt maar enkele honderden inwoners, waaronder Bill en Hillary Clinton en zanger Billy Joel.

Een lange, kronkelende oprijlaan leidt naar het huis van Leder in de nabijheid van de oceaan. Het lapje grond van Leger is ruim 12.000 vierkante meter groot en ook binnenshuis heeft de V&D-baas niet over ruimte te klagen. Achthonderd vierkante meter woongenot op de bovenste verdieping, ruim 500 vierkante meter op de begane grond. Er zijn 8 slaapkamers, 11 badkamers, vier open haarden en een wenteltrap in een toren van glas.


De woonkamer, met extreem hoog plafond, heeft erkers om de in het westen ondergaande zon te bewonderen. Op die begane grond ook een bibliotheek, de master bedroom met eigen kantoor en de eiken keuken met roestvrijstalen apparatuur van Miele, Wolf en SubZero.

Het door Ledgar dit jaar gekochte beschikt naast een fitnessruimte ook over een eigen bioscoop en een wijnkelder met eigen proeflokaal! Buiten een patio, een mega zwembad en een tennisbaan. Een hapje en een drankje kan Leder halen in de buitenkeuken. De garage biedt plaats aan drie auto’s. Op de foto’s is overigens te zien dat Leger niet bij zijn eigen V&D is gaan shoppen voor de inrichting…

Als Leder het even niet meer ziet zitten in Sagaponack dan hij zich nog altijd terugtrekken in zijn penthouse met zwembad op het dak in South Beach, Miami. Dat kocht hij in 2013 voor vijftien miljoen dollar.