Huis ‘The great Gatsby’ staat te koop voor 3.4 miljoen euro

0
Het huis in Long Island, New York waar F. Scott Fitzgerald een groot deel van de Amerikaanse klassieker ‘The great Gatsby’ heeft geschreven, staat te koop met een voor 3,4 miljoen euro. F. Scott Fitzgerald en zijn vrouw woonden er tussen 1922 en 1924.

F. Scott Fitzgerald woonde twee jaar lang in dit huis en werkte er aan The great Gatsby (verschenen in 1925), terwijl hij zich samen met zijn vrouw Zelda helemaal onderdompelde in de social scene van Long Island, dat ook een belangrijke rol speelt in het boek.

Fitzgerald verhuisde in 1922, in de periode waarin hij zich voorbereidde op het boek, naar Long Island (New York). Hier werd hij geconfronteerd met de rivaliteit tussen oud geld en de nouveau riche die in aparte dorpen woonden. Dit inspireerde hem tot het bedenken van de plaatsen West Egg voor het nieuwe geld en East Egg voor het oude geld. De rivaliteit tussen beide plaatsen speelt mee in de achtergrond van het verhaal. Jay Gatsby behoort tot het nieuwe geld in West Egg terwijl Tom en Daisy tot het oude geld in East Egg behoren.


Het huis in mediterrane stijl heeft een oppervlakte van zo’n 464 vierkante meter en werd gebouwd in 1918. Het gebouw telt zeven slaapkamers en zes badkamers. Daarnaast heeft het ook een muziekkamer en verschillende kamers met een openhaardvuur.