Huilende Sonja Bakker over jatten van recepten: ’Alles wat ik zei werd verdraaid’

0

Ze jatte op internet recepten en op haar eigen social media en in zelfs in haar boeken als eigen werk. Maar toen dat uitkwam en de media er overschreef had Sonja bakker blijkbaar wat meer compassie verwacht.  “Het bleef maar doorgaan. Alles wat ik zei werd weer verdraaid. Dat is de tendens tegenwoordig..” Volgens ontbreekt het veel mensen en media tegenwoordig aan empathie.

Meerdere foodbloggers en diëtisten beschuldigen Sonja Bakker recent ervan dat ze recepten heeft gekopieerd voor haar eigen boeken en social media. In Hoge Bomen erkende Bakker aan Jeroen van der Boom dat er ’100 procent’ sprake was van plagiaat op haar Instagrampagina.


het jat en plakwerk leverde haar verschillende claims op. Inmiddels heeft de dieetgoeroe geschikt met alle mensen van wie ze heeft gekopieerd. Wat het ‘grapje’ Sonja gekost heft blijft onduidelijk, maar duidelijk is wel dat Sonja vindt dat ze door de media onheus behandeld is.

“Het bleef maar doorgaan. Alles wat ik zei werd weer verdraaid. Dat is de tendens tegenwoordig. Er zit ook een andere kant aan het verhaal, dat er nog een beetje empathie is voor diegene die de fout heeft gemaakt.” Wanneer goede vriend, presentator Rik Felderhof, in een videoboodschap laat weten achter Sonja te staan, houdt zij het niet meer droog. Volgens hem is Sonja ’te hard aangepakt’.