HOOR HAAR EIGEN VERHAAL – Linda de Mol over scheiding: ‘Het moment dat ik het aan de kinderen moest vertellen is nog altijd ergste moment uit mijn leven’

0

Linda de Mol (Beeld: Talpa Network)

Voor het eerst praat Linda de Mol over haar scheiding van Sander Vahle, de vader van haar kinderen Noa en Julian. Linda en Sander waren twaalfenhalf jaar samen. De breuk is nu alweer dertien jaar geleden, maar het moment dat Linda aan haar kinderen moest vertellen dat zij en Sander uit elkaar gingen noemt ze nog altijd met afstand ergste moment uit haar leven.


In het tweede seizoen van de podcast ‘Roels Sofasessies’ praat Roel van Velzen met vijf BN’ers over de nasleep van een scheiding. Te gast in de eerste aflevering? Onze eigen Linda de Mol, die openhartig vertelt over haar scheiding van Sander Vahle.

Linda en Sander waren twaalfenhalf jaar samen. De breuk is nu alweer dertien jaar geleden. Hoe kijkt Linda terug op deze fase in haar leven? “Het heeft even geduurd, maar ik zag later wel in dat we elkaar waren kwijtgeraakt”, vertelt Linda. “Ik heb mezelf ook met een noodvaart op iemand anders gestort om de pijn te dempen. Ik was aan het overleven en voelde me het slachtoffer.”


Het moment waarop ze haar kinderen moest vertellen dat zij en Sander uit elkaar gingen, noemt Linda met afstand het ergste moment uit haar leven. “Dat vergeet ik nooit meer. Als je dan die toetjes van de kinderen ziet, mag je maar één doel hebben: het voor je kinderen zo pijnloos mogelijk maken. Dat kan alleen maar als je die stomme boosheid wegslikt en nadenkt over je eigen rol in waar het mis is gegaan. Je moet zien wat mooi en dierbaar was en wat je wilt bewaren als een soort schat aan herinneringen, in plaats van alle lelijke dingen.”

Dertien jaar na dato zegt Linda geleerd van haar ervaringen. “Als ik me ergens aan erger, pak ik dat veel sneller op. Dat levert wat vaker ruzie op, maar it clears the sky. In mijn relatie met Sander deed ik dat te weinig. Ik wil het graag leuk houden en dat kan alleen maar als je heel veel communiceert én uitlegt waar je ongelukkig van wordt. Ik was enorm van het harmoniemodel, maar dat werkt niet. Je moet soms je denkbeeldige bordje vol verwijten even leeg vegen.”

Hoe staat het er nu voor met Jeroen, haar vriend? Linda vertelt het allemaal in haar openhartige gesprek met Roel van Velzen.