Hoopt Oudejaarsconference te spelen voor 250 man in Carré: ‘Ik was de afgelopen twee weken echt heel somber’

0

Youp van ‘t Hek hoopt dat hij zijn tiende Oudejaarsconference mag spelen voor 250 man in Carré. maar twijfelt nog steeds over het doorgaan omdat hij niet weet of een zaal met 30 man publiek, zoals nu mag van de overheid, een goede televisieshow oplevert.

In dat geval gaat de televisie-uitzending op 31 december door. Dat zei hij vanmorgen in een lang interview op NPO Radio De cabaretier verzorgt dit jaar de eindejaarsshow op de NPO, maar twijfelt nog steeds omdat hij niet weet of een zaal met 30 man publiek, zoals nu mag van de overheid, een goede televisieshow oplevert.


“Ik was de afgelopen twee weken echt heel somber,” vertelde Van ‘t Hek op NPO Radio1. “Ik dacht echt: laten we stoppen, met dertig man gaat het niet lukken. Ik ben heel bang dat iedereen op 1 januari tegen elkaar zegt: als ik het was, had ik het niet gedaan.”

BNN/VARA mag dan en hopen en willen dat de voorstelling door gaat Youp heeft nog zijn twijfels. “Ik hoop dat we een paar mensen kunnen overtuigen dat er iets meer mensen in Carré mogen dan nu het geval is. Voor een goede televisie-uitzending heb je iets méér nodig dan dertig man. In theaters wordt zó goed opgelet, de regels worden zó goed nageleefd. Ik hoef geen vol Carré. Maar met 250 mensen komt er een lach, dat is voor beide partijen – de cabaretier en de mensen in de zaal – goed te doen.”


Als alternatief overweegt Youp zijn conference in een kerk te gaan spelen. “Dan begin ik mijn eigen geloof en mag je honderden mensen ontvangen en hoef je ook geen mondkapje op.”

De conference zelf staat inmiddels in grote lijnen. “Het is een oudejaars: het gaat over corona, over het jaar, over alles wat het speelt.” WaT corona betreft is Youp ervaringsdeskundige, want afgelopen maart lag hij zelf in het ziekenhuis vanwege een coronabesmetting.

Het is dit jaar de tiende, en laatste maal, dat Van ‘t Hek de eindejaarsshow op de NPO verzorgt.