Hoofdredacteur weekblad PRIVE krijgt lintje van koning WILLEM-ALEXANDER

0

Voormalig hoofdredacteur van het weekblad Privé en huidig theaterproducent Henk van der Meijden heeft vandaag een lintje ontvangen. Van der Meijden krijgt een koninklijke onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Nederlandse journalistiek en cultuur.

Tussen de ruim drieduizend gedecoreerden valt de naam van de 84-jarige Henk van der Meijden op. De grondlegger van weekblad Privé werkt al sinds zijn 14e als journalist. Op latere leeftijd ontwikkelde hij zich tot theaterproducent. Als theaterproducent is hij verantwoordelijk voor het naar Nederland halen van de beroemde Russische clown Oleg Popov en voor het Wereldkerstcircus in Carré. Ook de shows van bijvoorbeeld illusionist Hans Klok en Ellen ten Damme komen uit zijn stal.


Van der Meijden is ook medeoprichter van de Stichting Blijvend Applaus, een fonds voor oudere artiesten. “Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de Nederlandse journalistiek, de Nederlandse cultuur en aan de werkgelegenheid van artiesten,” is te lezen in de verklaring. “Daarom wordt hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.’’