Hondje van MARIAN FLOOREN (69) uit B&B Vol Liefde overleeft operatie in Parijs niet: ‘Ik ben niet te troosten’

0

(Beeld: CP/Blue Circle)

Amy, het hondje van Marian Flooren (69) uit B&B Vol Liefde, heeft de operatie in Parijs niet overleefd. “Na een zeer lange openhartoperatie in een vergevorderd stadium was de hartspier te ver uitgerekt om het hart weer voldoende te laten pompen.” Amy wordt vandaag, op Dierendag, in Frankrijk gecremeerd.


‘Ik ben niet te troosten,’ schrijft de Bossche Marian Flooren uit B&B Vol Liefde op haar Instagram-pagina. Haar hondje Amy is overleden. De 8-jarige viervoeter heeft de unieke openhartoperatie in Frankrijk niet overleefd.

“Amy is heel ziek. Ze heeft erge hartproblemen,” vertelde Marian afgelopen weekend aan VROUW. Dierenartsen in Nederland en Portugal hadden haar eigenlijk al opgegeven en zeiden: ‘Een chihuahua met een ernstig lekkende hartklep opereren, daar beginnen we niet aan’. Een kliniek in Parijs met artsen opgeleid in Japan, wilde de openhartoperatie wel doen. De kans dat de achtjarige Amy goed door de operatie zou komen, was slechts vijftig procent.


Marian reed maandag nog met goede hoop met Amy van Den Bosch naar Parijs. ’Denken jullie aan mij’, schreef ze op haar Instagram bij een foto van haar witte chihuahua. Het beestje ging dinsdagochtend onder het mes, maar een team van elf specialisten slaagden er niet in om het leven van het hondje te redden.