‘Hondje Lil’ Kleine overleden aan overdosis cocaïne die op tafel lag’

0

(Beeld: videostill RTL Boulevard/Facebook Lil’ Kleine)

Bijna twee jaar geleden ging het verhaal dat Bowgie, het hondje Bowgie van Lil’ Kleine zou zijn overleden nadat hij gesnoept had van de cocaine die bij de rapper thuis open en bloot op tafel lag. Kleine ontkende het verhaal, maar het blijkt wel degelijk waar te zijn.


Het is oktober 2019 als er WhatsApp-gesprekken uitlekten waaruit zou blijken dat Bowgie, het hondje van Lil’ Kleine, zou zijn overleden aan een overdosis cocaïne. De drugs zouden op Lil’ Kleine’s tafel hebben gelegen.

Lil’ Kleine heeft altijd volgehouden dat de geruchten over het overlijden van Bowgie aan een overdosis roddel en achterklap waren, maar showbizzwtcher Yvonne Coldeweijer blies het hondje destijds wel degelijk de laatste adem uit na een overdosis. “Lil’ Kleine houdt een bullshitverhaal”, zegt ze in haar programma De Popcorn Show.


Coldewijer besteedt opnieuw aandacht aan de dood van Bowgie nadat Lil’ Kleine’s vriendin Jaimie Vaes op sociale media schreef dat ze weer een puppy wil. “Ze postte een hondje waarbij ze zei: ‘Het lijkt me zo leuk als ik weer een puppy zou hebben!’ Daarop heb ik gepost van: ‘Zullen we het maar niet doen?’ De vorige keer is het namelijk een beetje misgegaan met hun hondje.”

Dan: “Maar ik zag heel veel reacties van mensen die helemaal niet wisten waar ik het over had”, zegt ze. Haar uitleg: “Er lag schijnbaar coke op tafel en het hondje heeft cocaïne gevreten en is overleden aan een overdosis. Deze mensen: argh…”. Ik denk natuurlijk dat het een ongeluk is, maar dat soort dingen mogen toch niet gebeuren? Zeker niet als je ook nog een klein kind hebt rondlopen.”

Lil’ Kleine en Jaimie Vaes reageerden in eerste instantie niet op de vermeende dood van Bowgie, zegt de showbizzwatcher. “Helemaal niets. En in januari 2020, dus denk 3,5 maand later, heeft Lil’ Kleine het hondje gepost in een story in het donker en een beetje van veraf en gezegd: ‘Hé Bowgie, ja, je leeft nog hè? Ja, iedereen dacht dat je dood was hè? Sukkels!’”

Merkwaardig, meent Yvonne. “Nu ken je me al langer dan vandaag en weet jij dat detective Yv haar shit op orde heeft en ik ga je vertellen: dit is niet hetzelfde hondje. Dat is geen speculatie van mij, daar heb ik ook bewijs van.” En dat bewijs levert ze ook als ze foto’s laat zien van het hondje uit Lil’ Kleine’s filmpje en van de échte Bowgie. ” Dit is een ander hondje. Het is ook een pomeriaantje in black en tan, maar als je heel goed kijkt kun je zien dat het een ander hondje is. Het is natuurlijk ook heel gek dat je pas maanden later met een reactie komt.”

Volgens Coldewijer is ook het tweede hondje, de look-a-like, inmiddels ook verleden.