HOLLEEDER (64) in hoger beroep veroordeeld tot LEVENSLANG (zal nooit meer buiten komen)

0

Willem Holleeder zal nooit meer buiten komen. Hij is ook in hoger beroep veroordeeld tot levenslang. Volgens het Hof heeft Holleeder 5 moorden en een doodslag uitgelokt.

In het hoger beroep ging het om de vraag wie er verantwoordelijk is voor de dood van Cor van Hout en Robert ter Haak (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). De rechtbank legde Holleeder in 2019 conform de eis een levenslange gevangenisstraf op. Dat was ook de strafeis in hoger beroep.


Holleeder vormde met Dino Soerel, Stanley Hillis, Ali Akgün, Jesse R., Peter la Serpe en Fred Ros een criminele organisatie met liquidaties als oogmerk, stelt het hof vast.

Het bewijs tegen Holleeder bestaat nagenoeg geheel uit verklaringen van getuigen. De meest prominente getuigen zijn de twee zussen van de verdachte, Astrid en Sonja. Holleeder heeft alle beschuldigingen, in de strafzaak en in hoger beroep, van de hand gewezen en samen met zijn advocaten alternatieve scenario’s aangedragen. Volgens hem zijn anderen verantwoordelijk voor de moorden. De beroepszaak werd afgelopen januari afgerond, na tientallen zittingsdagen.