Hoe ziek is PRINSES IRENE? (ze moet zelfs verstek laten gaan bij eerste communie dochters prins Carlos)

0

Wat is er aan de hand met prinses Irene? De grootmoeder van de dochters van prins Carlos  moest verstek laten gaan bij hun eerste communie van Luisa Irene en Cecilia Maria. Bij de mis waar prinses Beatrix, prinses Margarita en prins Jaime wel aanwezig waren, werd gefluisterd dat er grote zorgen zijn over de gezondheid van de 82-jarige Irene .

De dochters van prins Carlos en prinses Annemarie, Luisa Irene en Cecilia Maria, hebben zondag hun eerste communie gedaan. Dat gebeurde in de Jacobus de Meerdere-kerk in Den Haag. Een opvallende afwezige was grootmoeder prinses Irene. Bij de mis waren ook prinses Beatrix, prinses Margarita en prins Jaime wel aanwezig.


Weekblad Privé stelt in het nummer dat vandaag in de winkel ligt de vraag:  Waarom Prinses Irene, de in de jaren zestig rooms-katholiek geworden Oranje-Prinses, niet aanwezig was bij de eerste communie van haar kleinkinderen? ‘Wegens ziekte’ kregen de aanwezigen in de Heilige Jacobus de Meerdere-kerk te horen te horen toen ze na afloop van de eerste plechtige communie van Luisa Irene (10) en haar zusje Cecilia (8) voorzichtig naar haar absentie informeerden. Het was dan ook opvallend: het is voor katholieke kinderen een toch buitengewoon belangrijke feestdag.

Woordvoerders van Prinses Irene waren voor het weekblad onbereikbaar voor commentaar over haar afwezigheid. Hoewel vragen naar ziekte in deze kringen als impertinent wordt beschouwd, kreeg wie dat wel aandurfde bovendien niet te horen dat de matriarch van De Bourbon De Parme’s vanwege een griepje thuis was gebleven, schrijft Privé. ‘Dat moet u maar aan haar zelf vragen,’ zei een familielid, nadat iemand belangstellend vroeg waaraan de Prinses precies leed.


Irene heeft zichzelf nooit als een heel actieve oma beschreven, maar wel als betrokken. Als haar kleinkinderen er zijn, trekt ze met hen de natuur in. En jaarlijks viert ze met al haar nakomelingen in haar chalet in de Zwitserse bergen haar verjaardag. Op 5 augustus hoopt ze 83 jaar te worden. Dat ze niet aanwezig was op de eerste communie van Luisa Irene en Cecilia Maria lijkt geen goed teken te zijn.