Hij haalde de 100 net niet: Britse prins Philip (99) overleden

0

De Britse prins Philip is deze ochtend overleden. De echtgenoot van koningin Elizabeth II werd 99 jaar oud, en was 73 jaar getrouwd met de Britse monarch.

“Het is met diepe droefenis dat Hare Majesteit De Koningin de dood van haar geliefde echtgenoot, Zijne Koninklijke Hoogheid De Prins Philip, Hertog van Edinburgh heeft aangekondigd,”staat in de officiele bekendmakingt. “Zijne Koninklijke Hoogheid overleed vanochtend vredevol in Windsor Palace.”


Prins Philip leed al langer aan gezondheidsproblemen. Hij werd de afgelopen weken meermaals opgenomen in verschillende Londense ziekenhuizen met hartproblemen.

Met Elizabeth leefden hij een tijdje afgezonderd in Windsor Castle, waar de pandemie buiten werd gehouden. Naar verluidt was hij zeer aangedaan over het feit dat Harry en Meghan afstand namen van het koninklijke bedrijf. Zijn op een na oudste zoon Andrew (60) riskeert nog steeds juridische problemen vanwege zijn contacten met de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein.


De prins die niet bekend stond als de meest voorzichtige automobilist zorgde voor tumult door op 97-jarige leeftijd een ongeluk te veroorzaken met zijn Range Rover. Het incident leidde tot een debat over senioren achter het stuur én tot controverse toen de hoogbejaarde prins korte tijd later weer vrolijk rondreed – zonder veiligheidsgordel.