Het gaat iets beter met zieke BZV-boer Jan: ‘Deze week kon hij al tot 34 tellen met een hap lucht!’

0

Het gaat iets beter met zieke BZV-boer Jan. Hij kan zijn armen weer een beetje bewegen en deze week kon hij al tot 34 tellen met een hap lucht!. In april werd bekend dat de boer een spierziekte heeft die gepaard gaat met verlammingsverschijnselen, tintelingen en zenuwpijn.

Boer jan lijdt aan het Guillain-Barré syndroom, een spierziekte die plotseling kan opzetten en gepaard gaat met verlammingsverschijnselen, tintelingen en zenuwpijn. Het was zijn vrouw Rianne die afgelopen april het nieuws deelde op Facebook.


“Momenteel is het best wel hectisch bij ons op de boerderij en thuis. Reden? Mijn lieve Jan ligt sinds vorige week dinsdag in het ziekenhuis. Hij is gediagnosticeerd met Guillain-Barré. Gelukkig waren we er op tijd bij en heeft Jan ook al een behandeling met immuglobine gehad van vijf dagen. Meer kunnen ze niet doen qua behandelen. Het lichaam moet het zelf oplossen.”

Jan moest door middel van onder andere fysiotherapie in een revalidatiecentrum aan zijn herstel werkt. Nu laat Rianne op Facebook weten dat haar Jan sinds begin mei aan de beterende hand is. “Het zijn kleine stapjes, maar ik zie grote vooruitgang”, schrijft ze. ,,Daar waar hij eerst nog maar tot negen kon tellen met een hap lucht, kon hij begin deze week al tot 34 tellen met een hap lucht!”


Jan heeft ook meer kracht in zijn armen gekregen en kan ze ook weer bewegen. “We zijn erg blij dat we het ergste hebben gehad, want het was toch wel erg spannend op het laatst”, besluit Rianne.

Jan en Rianne leerden elkaar ruim zeven jaar geleden kennen via Boer zoekt vrouw. Vorig jaar verruilden ze Texel voor Denemarken, waar ze inmiddels samen een boerenbedrijf runnen.