Het bizarre seksleven van Joe Exotic

0

Hoofdrolspeler Joe Exotic uit de Netflix-hitserie Tiger King mag dan in de cel zitten hij is inmiddels een wereldwijde beroemdheid over wie steeds nieuwe, bizarre verhalen opduiken. Zo zegt Jeff Lowe, de nieuwe eigenaar van zijn dierentuin, dat Exotic zich schuldig hebben gemaakt aan bestialiteit, hij zijn knuffels gebruikte als seksspeeltjes én liet hij de lichamen van twee demonstranten in zijn dierentuin begraven…

Jeff Lowe werd uiteindelijk de nieuwe eigenaar van de dierentuin nadat Joe hem benaderde om te investeren nadat Joe HIV-positief zou zijn verklaard en van zijn artsen te horen had gekregen dat hij nog maar een paar jaar te leven had. “Joe vertelde ons dat hij een levensverzekering van 5 miljoen dollar had en dat wij vijftig procent zouden krijgen, zodat we geld zouden hebben om voor de dieren te zorgen. Zijn man Travis zou de andere vijftig procent krijgen”, verhaalt Lowe in een interview met DailyMailTV. Lowe investeerde om later te ontdekken dat de meeste polissen waren opgezegd omdat Joe de premie niet had betaald, want Joe gebruikte zijn geld om andere ‘dringende’ zaken te betalen.


Zo zou hij geld van zijn ouders en uit de dierentuin hebben gebruikt om mannelijke prostituees te betalen. Lowe: “Ik zag dat hij elke dinsdag- of donderdagavond om een ’grote zwarte l*l’ vroeg op de website Craigslist. Hij schreef dat hij 400 dollar zou betalen voor seks. Joe verduisterde geld uit de dierentuin om al deze mannen te betalen, hij verdiende destijds slechts 150 dollar per week. Hij gebruikte de dierentuin als zijn eigen persoonlijke spaarvarken.”

Volgens Lowe had Exotix ook een bepaald niet alledaagse seksuele voorkeur. Zo vertelde een dierentuinmedewerker Lowe dat als Joe zou komen te overlijden, zijn moeder niet op zolder mocht komen. Waarom niet ontdekte Lowe toe hijzelf een kijkje ging nemen op die zolder. “Zodra ik de trap naar beneden trok zag ik niets dan verschillende erotsiche pakjes, zwepen, kettingen en bondage-attributen.”


Ook vond Lowe foto’s en video’s aan van Joe en zijn toenmalige echtgenoot John Finlay. “We vonden foto’s van knuffelbeesten waar in de bek en de uiteinden van de dieren gaten waren gemaakt, zodat ze de knuffels als seksspeeltje konden gebruiken.”

Maar Exotic had samen met Finlay ook seks met levende dieren. Een medewerker vond foto’s hebben waarop te zien is hoe John, verkleed als cheerleader, seks had met dieren. Een bewaker vertelde dat Joe met regelmaat midden in de nacht geiten, schapen en alpaca’s mee naar binnen nam om te misbruiken.

Niet veel later bleek dat er op terrein van de dierentuin ook lijken begraven lagen. Een werknemer van de dierentuin zou onder invloed van drank en drugs twee demonstranten hebben neergeschoten. Lowe: “Het was rond drie uur ’s nachts. Toen ze Joe hadden verteld wat er was gebeurd, heeft hij hen de opdracht gegeven om de lichamen in een kuil te leggen. Hij zei toen dat ze er benzine op moesten gooien en de lichamen moesten verbranden.”

Die lijken liggen er nog altijd. Lowe: “Het probleem was dat het een gebied was waar Joe jarenlang botten van dieren had neergegooid. Er lagen honderden botten van de dieren die aan de tijgers waren gevoerd.” De FBI hebben besloot eerst het strafproces van Joe af te wachten om daarna te beslissen of het de geschatte 1 miljoen dollar waard zou zijn om het gebied uit te kammen. Loqwe zegt sindsdien niets meer van de FBI te hebben gehoord.

Joe zit momenteel een gevangenisstraf van 22 jaar uit. Hij is schuldig bevonden aan het beramen van een moord op zijn grote rivaal Carole Baskin. Ook werd Joe schuldig bevonden aan het neerschieten van vijf tijgers in zijn dierentuin in Oklahoma.