Herman Brusselmans neemt afscheid: ‘Doutzen Kroes, het lichaam van een over het paard getilde temeier combineert met het verstand van een in z’n eigen nat verdronken kabeljauwhaasje’

0

Na 256 columns kreeg Vlaming Herman Brusselmans zijn congé bij Nieuwe Revu. Van september 2015 tot vandaag schreef hij de reeks Overschatte Mensen waarin hij, zoals hij zelf zegt ‘256 achterlijke pipo’s, flutwijven en ander tuig van de richel terecht aan de schandpaal heb genageld. En dat doet in zijn laatste column doet hij dat ook nog maar eens. Zo zegt hij over Doutzen Kroes dat het topmodel , ‘het lichaam van een over het paard getilde temeier combineert met het verstand van een in z’n eigen nat verdronken kabeljauwhaasje’.

Brusselmans neemt in zijn column nummer 256, de laatste, de gelegenheid nog maar eens te baat om bekend Nederland af te kraken. zo schrijft hij: “De overeenkomst tussen deze laakbare figuren bestond erin dat ze ofwel wereldberoemd waren ofwel heel beroemd in Nederland. Nou ja, heel beroemd… In Nederland ben je al beroemd als je in je ondergoed de achtergrondzang uitvoert bij de infantiele rapper Typhoon, als je ooit tweeënhalf doelpunt gescoord hebt voor Ajax, of als je, zoals pakweg Doutzen Kroes, het lichaam van een over het paard getilde temeier combineert met het verstand van een in z’n eigen nat verdronken kabeljauwhaasje.”


“Noem iemand en ik heb die in m’n reeks five extra minutes of fame gegeven. De lezers waren dol op m’n stukjes, en uit een enquête, uitgevoerd door Maurice de Hond, bleek dat 94 procent van de Nieuwe Revu-lezers het blad alleen kochten of een paar minuten ter hand namen om mijn bijdrage te lezen. Voor de rest is de Nieuwe Revu dan ook een k*tblad, wat je meteen merkt aan columnisten als Jerry Hormone, Leon Verdonschot en af en toe een totaal onbekende Marokkaan of Turk van wie je de naam onmogelijk kunt onthouden. Ofwel was dat geen Marokkaan of Turk, maar een Nederlands stuk onbenul dat te lang onder de zonnebank heeft gelegen.”

Volgens Brusselmans heeft zijn gedwongen vertrek er ook alles mee te maken dat Nieuwe Revu op omvallen staat’ “Zoals bij alle zwalkende bladen heeft het water bij Nieuwe Revu de bovenlip bereikt, en moet er in paniek gezöcht worden naar een oplossing die het blad zou kunnen redden. En weet je welke oplossing ze bedacht hebben? We gooien Herman Brusselmans aan de deur! Nou, dat is hetzelfde als deze oplossing voor een terminale kankerpatiënt: we gooien alle oncologen aan de deur. Maar goed, nooit meer zal in Nederland iemand overschat worden. Dag!”


 

Share.