HENNY HUISMAN (71) heeft zijn uitvaart al geregeld: ‘Ik wil een rechthoekige kist’

0

Henny Huisman (71) heeft zijn eigen uitvaart al geregeld. alles staat inmiddels op papier. Zo wil Huisman een rechthoekige kist. “Ik vind andere doodskisten vaak een beetje luguber, daar houd ik niet van. Ik wil gewoon een stoere kist.’

Vier jaar geleden verloor Henny Huisman plotseling zijn broer en dat zette Henny aan het denken over zijn eigen uitvaart. Inmiddels heeft de presentator alles al tot in het kleinste detail geregeld zo vertelt hij in Story. “Ik heb mijn uitvaart al geregeld. Ik maak vaak mee dat als er iemand komt te overlijden de nabestaanden niets weten. Wilde hij nou gecremeerd of begraven worden? En welke muziek vond hij mooi? Wat voor kist? Dan zadel je een ander op met die problemen. Zoiets moet je gewoon van tevoren regelen. Ik heb een lijst gemaakt met hoe ik mijn uitvaart wil. Dat heb ik ook met mijn vrouw Lia overlegd, we weten van elkaar wat we willen. Ik wil een rechthoekige houten kist. Ik vind andere doodskisten vaak een beetje luguber, daar houd ik niet van. Ik wil gewoon een stoere kist.”


En ook de muziek bij zijn uitvaart is al geregeld. “Ik ben goed bevriend geraakt met zanger Ted Neeley, de hoofdrolspeler in de film en rockopera Jesus Christ Superstar. Een van de liedjes in die rockopera is Gethsemane van Ted Neeley. Ik vind dat zo’n indrukwekkend nummer, en heb hem beloofd dat dit nummer gedraaid wordt als ik dood ben.’

Het zorgde bij Ted Neeley voor de nodige emoties. “Hij kreeg tranen in zijn ogen en omhelsde me toen ik hem dat vertelde. Van dat emotionele moment heb ik thuis een foto. Ted is een grote ster, hè. Ik dacht altijd dat hij een acteur was en iemand anders dat nummer had ingezongen, maar dat is niet waar. Hij heeft het ook zelf gezongen.”