Henk Westbroek over Covid-ontkenner Willem Engel: ‘Hij is een gevaar voor z’n medemensen, maar er lopen wél tienduizend dwazen achter hem aan’

0

De oorlogsverklaring van corona-ontkenners aan het restaurant van zijn dochter, omdat Henk Westbroek het woord ’prikplicht’ had laten vallen, is niet lekker gevallen bij de zanger die uithaalt naar Covid-ontkenner Willem Engel. Westbroek: “In een beschaafde samenleving had zo’n jongen al lang dwangverpleging gehad en waren doktoren bezig om hem weer een beetje normaal te laten functioneren. Hij is een gevaar voor z’n medemensen, maar er lopen wél tienduizend dwazen achter hem aan.”

Het horecabedrijf Nola van zijn dochter & haar partner op de Mariaplaats 11 in Utrecht, Nola, wordt platgebombardeerd met gefantaseerde gruwelrecensies en bedreigingen nadat Henk Westbroek had laten weten niet veel op te hebben met Willem Engele n consorten en zijn tweet waarin Henk Westbroek waarin hij oproept tot een ‘prikplicht’.


Westbroek eerder in het AD: “Ik werd voor van alles en nog wat uitgemaakt, onder andere voor fascist, en kreeg er een hoop malloten als volgers bij.” En vandaag zet Westbroek in een vraaggesprek met de Telegraaf: “Wij maken ons hier druk om Willem Engel. In een beschaafde samenleving had zo’n jongen al lang dwangverpleging gehad en waren doktoren bezig om hem weer een beetje normaal te laten functioneren. Hij is een gevaar voor z’n medemensen, maar er lopen wél tienduizend dwazen achter hem aan.”

Dan: “Er is inmiddels zoveel gekte in de wereld dat een mens als ik zich onmogelijk nog overal druk om kan maken. Maar als ik me wel kwaad maak, laat ik me niet stoppen door schepselen van het type Willem Engel met hun enge ophitserij.”


Niet alleen Willem Engel krijgt in het interview een veeg uit de pan, maar ook Arno Kantelberg van ‘de kledingpolitie’. Westbroek: “Zo’n Arno Kantelberg van de kledingpolitie… De geestelijke vermogens van iemand af willen lezen van het pak dat hij draagt. Zíelige man, die Kantelberg. Zo’n opgespoten half roboteriaans type. Iemand afbranden omdat zijn broek jou niet bevalt, schei uit. En dat staat dan in de Volkskrant.”

Muziek maken doet Westbroek overigens ook nog: vandaag komt zijn laat PS uit.