Henk Westbroek: ‘Jan Rot mocht bij Op1 liedje zingen omdat hij dood gaat’

0

Henk Westbroek meent dat zanger Jan Rot slechts gisterenvond bij OP1 werd uitgenodigd omdat hij afgelopen weekend aankondigde dat hij ongeneeslijk ziek is en dood gaat. ‘Toen vriend Jan nog niet binnen afzienbare tijd overlijden zou, kwam geen praatprogramma op het goede idee hem te vragen over zijn carrière te komen babbelen en een moppie te zingen.’

Henk Westbroek, liedjesschrijver, muziekproducent, radio- en televisiepresentator, heeft zich gestoord aan de uitnodiging van de Rotterdamse zanger bij het programma Op1 dat maandagavond wordt uitgezonden.


Jan Rot gaat binnen afzienbare tijd dood. Hij kondigde afgelopen weekend aan dat de kanker in zijn lichaam te ver is uitgezaaid om nog te kunnen genezen. Gisterenavond was er bij Op1 een gesprek met de Rotterdammer over over zijn carrière en zijn nieuwe (theater-)plannen. En Jan gaat zingen.

En dat is Henk Westbroek in het verkeerde keelgat geschoten: ”Toen vriend Jan nog niet binnen afzienbare tijd overlijden zou, kwam geen praatprogramma op het goede idee hem te vragen over zijn carrière te komen babbelen en een moppie te zingen. Dubbeltriest. Ik ben niet helemaal gezond, maar niet ziek genoeg om daar op te mogen hopen”, laat Henk Westbroek op Twitter weten.


De 63-jarige Rot werd in mei nog geopereerd om een grote tumor uit zijn darmen en maag te halen. Daarvan herstlede hij goed, maar een nieuwe scan liet  ‘uitzaaiingen alom’ zien. Het nieuws valt hem zwaar, schrijft hij. ‘Hoeveel tijd ik nog heb wordt vanzelf duidelijk’, vervolgt Rot die nog niet heel veel last heeft behalve dat hij sneller vermoeid raakt. Rot is dan ook van plan gewoon door te gaan met optreden, zolang dat mogelijk is. In september staat hij in het theater met zijn show OK BOOMER. Intussen probeert hij ‘met veel liefde, rust en een beetje galgenhumor de mokerslag voor mijn prachtgezin te leren aanvaarden.’