Helft Nederlanders vindt Koningsdag in Eindhoven ‘zonde van het geld’: Zo gaan de Oranjes vandaag op stap.

0

Nederland viert vandaag de 54ste verjaardag van koning Willem-Alexander. Het koninklijk gezin viert de dag in Eindhoven. De helft van de Nederlanders vindt de uitgeklede Koningsdag in Eindhoven ‘zonde van het geld’

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zijn door de gemeente Eindhoven uitgenodigd voor een speciale editie van Koningsdag. Waar het koninklijk gezin vorig jaar Woningsdag vierde met een livestream en een toast, gaan ze dit jaar dus weer op pad, maar wel soberder dan op een normale koningsdag. Zo is alleen het gezin van de koning aanwezig en is geen rondleiding krijgen door de stad.


Veel mensen vinden de manier waarop dit jaar Koningsdag wordt gevierd zonde van het geld. Dat blijkt uit de Jaarlijkse Koningsdagenquête van de NOS uitgevoerd door IPSOS. Door de coronamaatregelen kan hier geen publiek bij zijn en is er een digitaal programma in een studio op de High Tech Campus. De gemeente heeft er 1,75 miljoen euro voor uitgetrokken.

Op de kleding heeft het gezin vandaag niet echt bezuinigd. Koningin Máxima draagt een nieuw Natan met een hoofddeksel van Fabienne Delvigne. Ook Amalia draagt een Natan aan te trekken. Prinses Alexia kiest voor Maje. Het tasje werd gezien tijdens Koninginnedag 2007 in Eindhoven aan de arm van Máxima. Prinses Ariane, gaat voor een koningsblauwe midi-jurk van Natan.


Share.