Heleen van Royen: ‘Voor mijn borsten heb ik wel gespaard’

0

Heleen van Royen (55) maakt er geen geheim van dat ze graag aan zichzelf laat sleutelen. en dat ‘sleutelen’ is een dure hobby. Zelfs de succesvolle schrijfster moest sparen voor ze zich een paar nieuwe borsten kon laten aanmeten.

Heleen van Royen schreef de bestsellers De Gelukkige Huisvrouw en De Mannentester en ook haar nieuwe boek Moeder, dochter, minnares lijkt op weg naar de bestsellerslijst. De schrijfster heeft er geen moeite mee om te bekennen dat ze aan haar lichaam laat sleutelen en dat dat veel geld kost. “Ik snap niet waarom je daar moeilijk over zou moeten doen. Als iemand een versleten heup heeft en naar het ziekenhuis gaat voor een nieuwe, zegt niemand: ’Wat stom zeg. Die oude heup hoort er gewoon bij, die moet je koesteren’. Iedereen vindt het heel normaal als je daaraan wordt geopereerd. Waarom is het dan niet normaal als je iets aan je hangborsten laat doen?,” zegt Heleen van Royen in Vrouw.


“Ik heb de mazzel dat ik toch een beetje bekend ben. Inmiddels ben ik ambassadeur voor de kliniek van Helga van den Elzen. Dat scheelt enorm in de kosten. Maar voor mijn borsten heb ik wel betaald. Daar heb ik voor gespaard.”

haar 20-jarig jubileum als schrijfster ging dit jaar, dankzij het coronavirus, bijna onopgemerkt voorbij. En dat was niet de bedoeling vertelt ze in Vrouw. “Ik was van plan mijn schrijversjubileum met een groots feest te vieren. En toen kwam corona. Wat dat betreft was dit zo’n raar jaar. Mooi, want ik werd oma en mijn boek kwam uit. Maar ook heel vreemd. Alles wat goed voor ons mensen is, wat gezond is, mag momenteel niet: we mogen elkaar niet knuffelen, moeten binnen blijven, mogen geen feesten geven en van elkaars gezelschap genieten… En dat terwijl het grootste deel van de mensen gewoon gezond is. Nu, ten tijde van dit interview, zijn er naar schatting van het RIVM 145.000 mensen die het virus bij zich dragen.”


Dan: “Meer dan 17 miljoen andere Nederlanders hebben het dus niet. Voor de duidelijkheid: ik weet ook geen andere oplossing, hoor. Maar het is toch een hard gelag voor al die gezonde mensen dat we nou allemaal gestrest binnen zitten in angst, terwijl het veel gezonder zou zijn om buiten te zijn en samen met anderen het leven te vieren. Waarbij ik trouwens wel graag heel duidelijk wil stellen dat ook ik, zolang er geen oplossing is, me strikt aan de regels en afspraken houd. Met pijn in het hart, want de kerstdagen naderen…”

Kerstadagen waar Heleen ieder jaar naar uitkijkt. “Nou ja, ik ben enorm dol op Kerstmis. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. Ik vier het met al mijn dierbaren om me heen, mijn kinderen, mijn ex-man, vrienden… Iedereen blijft slapen en dan zitten we ’s ochtends met z’n allen aan het kerstontbijt. Ik word daar zo gelukkig van. Ik zou het vreselijk vinden als dat dit jaar niet kan doorgaan. Tegelijkertijd ben ik realistisch genoeg om te weten dat het zo langzamerhand wel tijd wordt om over een alternatief na te denken.”