HELEEN VAN ROYEN steunt DERKSEN: ‘Het kan ook gewoon een flauwe k*tgrap zijn. Jij kotst ons onder, krijg je van ons een kaars. Doei!’

0

Heleen van Royen blijft kaarsrecht achter Johan Derksen staan na diens ‘kaarsenbiecht’. De schrijfster denkt dat we er niet te zwaar aan moeten tillen. “Ik hoop dat ze (de vrouw) er toen en nu nog steeds om kan lachen. Het is net The Hangover. Ontwaken na een wilde nacht: comazuipen met voetballers, ze mee naar huis nemen en over ze heen kotsen en daarna het spoor bijster zijn. En hoe komt die kaars nou daar?”

In de uitzending van Vandaag Inside van afgelopen dinsdag vertelde Johan Derksen dat hij als 24-jarige leeftijd een bewusteloze vrouw zou hebben ‘gepenetreerd met een kaars’. Deze uitspraken en het gelach van de tafelgasten en publiek zorgde voor veel ophef en publieke verontwaardigheid. Donderdagavond kondigde Derksen aan te vertrekken bij het programma. Derksen werd van al kanten aangevallen, maar schrijfster Heleen van Royen ging pal achter hem staan.


Schrijfster Susan Smit is verbijsterd dat haar collega Heleen van Royen het gedrag van Johan Derksen goed praat: “Ga jij dit nou bagatelliseren?” Waarop Heleen haar van repliek dient met  “De betrokkenen zullen ongetwijfeld allemaal hun eigen beleving van deze wilde avond hebben gehad. Wij waren er niet bij. Ik mis wel enige relativering, ja. We hebben het niet over een dubbele moord, al lijkt dat intussen wel zo.”

Maar Susan Smit geeft zich niet gewonnen: “De vrouw kon er geen beleving van hebben, want ze was bewusteloos! Dat is alles wat je moet weten.” Heleen van Royen daarop: “Nee, we zouden moeten weten hoe ze zich voelde toen ze uit haar roes ontwaakte. Zou het haar graag willen vragen. Kans bestaat dat haar kater zo groot was dat die kaars haar amper interesseerde.”


Sylvana Simons mengt zich dan ook in de conversatie. “Jezus Heleen. Tis geen fictie hè. Gatverdamme. (…) Het punt van jouw tweet is dat je zijn verhaal tot iets lolligs bagatelliseert. Zijn verhaal (meer hebben we idd niet) is noch lollig, noch fictie a la The Hangover. Het legitimeert misbruik in het echte leven want ‘haha’.”

Heleen van Royen sluit af met : “Het kan ook gewoon een flauwe ‘kutgrap’ zijn. Jij kotst ons onder, krijg je van ons een kaars. Doei!”