HELEEN VAN ROYEN over juicekanalen: ‘Negeren is gewoon het beste’

0

Heleen van Royen haalde mosterd voor haar nieuwe roman Juice bij de juicekanalen. Veel heeft niet op met die juuicekanalen. Dé manier om met juice om te gaan volgens Van Royen? “Negeren is gewoon het beste.”

“Ook als je ze niet volgt, krijg je roddels van alle kanten doorgestuurd, en ze worden opgepikt door andere media”, zegt Heleen van Royen in de nacht in Mischa! op NPORadio1. Over die juicekanalen schrijft ze in haar nieuwste boek Juice. Het personage Angel vertoont opvallend veel gelijkenissen met Yvonne Coldeweijer.


“Ik vond het leuk dat de hoofdpersoon – Claire – een vrouwelijke vijand heeft. En Coldeweijers gedrag is heel inspirerend voor een schrijver.” Van Royen heeft geen reactie gehad van Coldeweijer op haar boek. “Ze heeft mij geblokkeerd, ik had ooit in een uitzending iets gezegd waarna ze me blokkeerde. Ik ken haar niet, heb haar nooit gesproken.”

Nu haar boek is verschenen, wordt het incident van Van Royen met Rob Oudkerk uit 2004 regelmatig aangehaald. Van Royen schreef in een column dat Oudkerk, destijds wethouder in Amsterdam, prostituees bezocht en af en toe coke gebruikte. Tegen Mischa betuigt ze spijt. “Ik heb vaak gezegd: had ik het maar nooit gedaan. Ik heb er spijt van. Omdat ik me helemaal niet op zo’n manier met iemands privéleven wil bemoeien. Voor mij was het ook traumatisch.”