HAZES EX MONIQUE: ‘Hij stond onder de drugs op podium’

0

André Hazes stond onder de drugs op het podium. Dat zegt zijn ex Monique Westenberg. “Ik zag dat hij met drugs op op het podium stond. Ik zie het gelijk aan hem. En dat heeft hij nooit eerder gedaan, nooit”.

In de nieuwe trailer van de documentaire over het leven van André Hazes zijn ook Monique Westenberg en zijn moeder Rachel Hazes te zien. Een emotionele Monique zegt over haar ex die inmiddels heeft toegegeven ín het verleden een groot probleem met alcohol en drugs te hebben gehad: “Ik zag dat hij met drugs op op het podium stond. Ik zie het gelijk aan hem. En dat heeft hij nooit eerder gedaan, nooit”. Te zien is ook een emotionele Rachel die zegt dat zoon André haar opbelde om te zeggen dat hij hulp nodig had.


De vijfdelige documentaireserie, die de naam van de zanger draagt, is vanaf 20 oktober te zien. Een dag eerder gaat de serie in première in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. De 28-jarige zanger is twee jaar lang gevolgd door documentairemaker Cheeru Mampaey. Volgens
is Hazes in de documentaire “kwetsbaar, zelfreflecterend en kritisch.”

Hazes zelf over de docu: “Twee jaar lang ben ik gevolgd in misschien wel de moeilijkste periode uit mijn leven. Ik ben de strijd aangegaan met mijzelf en heb er alles aan gedaan mijn leven te herpakken.” Rachel Hazes zegt te weten “hoe diep” hij heeft gezeten. “Soms moet je van ver komen om te beseffen hoe mooi het leven wel kan zijn. Ik ben zo ongelofelijk trots op jou schat. Wat je overwonnen hebt en hoe je weer in het leven staat. Ik denk dat niemand zich kwetsbaarder op had kunnen stellen door dit allemaal met het publiek te delen.”