‘Harry Potter’ zet zijn Australische appartement in de verkoop

0
Wonen in het huis van Harry Potter? Dat kan, want Daniel Radcliffe heeft zijn appartement in het Australische Melbourne in de verkoop gezet.
Harry –Daniel Radcliffe- Potter verkoopt zijn huis in het Australische Melbourne, maar fans komen van een koude kermis thuis als ze denken het huis te kunnen bezichtigen om allerlei persoonlijke spullen van Daniel te zien. Die zijn door de verkopende makelaar namelijk allemaal weggehaald.

Daniel’s vader, literair agent, Alan Radcliffe, en zijn moeder, Marcia Gresham, kochten het appartement in de populaire wijk Toorak voor hun nu 25-jarige zoon in 2005 voor 1.900.000 Australische dollars.


Daniel, die al vanaf zijn elfde verjaardag in de huid van Harry Potter kroop, was toen maanden achtereen in Australië voor de opnames van de film ‘December Boys’.

Vlak voor Daniels 18-de verjaardag, in 2007, werd het appartement op naam van ‘Harry Potter’ gezet. Ondanks dat Radcliffe er alleen maar gebruik van maakte als hij in Australië was, kon hij het niet over zijn hart verkrijgen het te huur te zetten.


Het appartement heeft een supersized woon-en eetgedeelte, een studeerkamer en een groot terras met uitzicht op de Yarra-rivier en Richmond.

Het appartement op 98B St Georges Road staat te koop voor 2.500.000 Australische dollars, 1734385.28 euro. Krijgt Radcliffe die prijs voor het huis dan maakt hij dus een aardige winst.