Harry & Meghan: moeder Doria neemt zorg voor baby Archie op zich

0

Meghans moeder Doria Ragland werd al gezien als de drijvende kracht achter ‘Megxit’. Maar nu haar dochter Meghan met man prins Harry en zoontje Archie in de Verenigde Staten woont lijkt Doria’s invloed op het leven van alledag van het paar met de dag groter te worden. En niet alleen omdat zij bij dochter en schoonzoon is ingetrokken en nu vaak op kleinkind Archie past.

Was de beslissing van Meghan Markle (38) en prins Harry (35) afgelopen januari om uit het Britse koningshuis te stappen en Groot-Brittannië achter zich te laten en uiteindelijk te verhuizen naar de Verenigde Staten ingegeven door Doria Ragland (63) , de moeder van Meghan? Zeker lijkt dat Doria een hele grote rol heeft gespeeld bij de ‘Megxit’ en misschien zelfs wel de drijvende kracht is geweest.
Doria reageerde opgelucht toen haar schoonzoon Harry, in samenspraak met haar dochter, het besluit nam om de koninklijke familie te verlaten. “Ze was trots dat haar dochter eindelijk haar geestelijke gezondheid op de eerste plaats zette”, vertelde een vriendin van moeder Doria, die volgens diezelfde vriendin een grote rol gespeeld hebben bij de beslissing van haar dochter en schoonzoon.


“Niet alleen Meghan, maar ook Harry hecht veel waarde aan de mening van zijn schoonmoeder. Vanaf het begin van zijn relatie met Meghan heeft Harry Doria vaak om advies gevraagd. Ook al omdat Harry zelf een moederfiguur in zijn leven heeft gemist omdat Diana de dood vond toen hij pas twaalf jaar was werd Doria al snel een steun en toeverlaat voor hem. Doria is dan ook een hele sterke vrouw die je niet mag onderschatten. En ze zoekt ook niet de aandacht van de media en dat waardeert Harry, want die discretie is voor Harry heel belangrijk.”

Hoe groot de invloed van Doria op het leven van Harry en Meghan is bleek al na de geboorte baby Archie in mei 2018 toen Doria zes weken bij haar dochter en schoonzoon in Frogmore Cottage introk om de jonge ouders terzijde te staan. Op het moment dat Meghan Markle en prins Harry afgelopen maart Londen verlieten en kozen Vancouver, Canada, en later Los Angeles in de Verenigde Staten nam de invloed van Doria op hun leven steeds verder toe.


Het leidde er zelfs toe dat Meghans moeder Doria recent bij haar dochter en schoonzoon introk met als officiële reden het echtpaar te helpen bij de zorg voor de kleine Archie omdat Meghan en Harry het druk hebben met hun liefdadigheidswerk en daardoor vaak van huis zijn.

Harry en Meghan met Meghans moeder Doria. (Beeld: screenshot Peole TV)

Het maakt wel dat Doria de komende jaren de belangrijkste vrouw in het leven van de nu 14 maanden oude Archie zal zijn. Archie die over een paar jaar naar school zal gaan. Niet in een uniform, zoals nog altijd gebruikelijk is bij de betere Britse scholen, maar gewoon in zijn dagelijkse Los Angeles-kloffiek aan de hand van zijn coole oma Doria die zelfs een diamanten neusring heeft en die ook droeg op het huwelijk van zijn ouders.

Doria die vanaf nu ook waakt dat de mogelijk beroemdste baby’s ter wereld een normaal leven zal kunnen leiden en niet, zoals veel tienerkinderen van celebrities eindigt in een van de tientallen verslavingsklinieken die Zuid-Californië rijk is.

Een ding is zeker: Doria zal Archie een nog betere jeugd willen geven dan haar eigen Meghan kreeg. Doria was 24 toen ze zwanger werd van Thomas Markle. Zij scheidden toen hun dochter zes jaar oud was en Meghan, het enige kind van Ragland, bleef bij haar moeder wonen, maar zag haar vader wel regelmatig. Het maakte dat Meghan en haar moeder een ongelooflijk hechte relatie kregen. ‘We kunnen gewoon zoveel plezier samen hebben, en ik vind nog altijd zoveel troost bij haar als ik het moeilijk heb’, zegt Meghan over haar moeder.Het was dan ook geen verrassing dat Meghan haar moeder een van ‘de 10 vrouwen die haar leven veranderden’ noemde. ‘Mijn moeder is yoga-instructeur, maar ze doet ook sociaal werk en ze werkt met geriatrische patiënten’, legde Markle uit die tegelijkertijd haar moeder als een ‘vrije geest’ betitelde die marathons loopt, dreadlocks draagt en een neuspiercing heeft. Het maakt allemaal dat de twee vrouwen een zo goed als onbreekbare band hebben.

Dat moeder Doria en dochter Meghan nu samen onder een dak wonen is dan ook geen echte verrassing. Meghan en haar moeder delen hun idealisme voor een betere wereld al heel lang. Zo zag Meghan als 11-jarige een seksistische reclame voor afwasmiddel waarvan ze zo overstuur raakte dat ze een protestbrief schreef aan de fabrikant en Hillary Clinton.

Nu Meghan bevrijd is van het koninklijk juk van de Britse royals werkt ze samen met leiders van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en ondersteunt ze o.a. de boycotoproep tegen Facebook-baas Mark Zuckerberg. In haar strijd tegen racisme en Trumps America kent ze Harry aan haar zijde.
Samen met haar Harry maakte ze ook een videoboodschap om te zeggen dat Groot-Brittannië en het Gemenebest eindelijk de verantwoordelijkheid moeten dragen voor de slavernij van miljoenen mensen in het koloniale tijdperk. Dat moet Harry’s grootmoeder, de Britse koningin toch als een belediging gevoeld hebben, want zij is het hoofd van de confederatie.

Het maakt wel dat Doria’s invloed op het leven van alledag van het paar steeds groter en duidelijker wordt. En dus niet alleen omdat Doria nu vaak op kleinkind Archie past.