BINNENKIJKEN in Tony Montana’s Scarface-villa die u nu kunt kopen met 50% korting voor ‘slechts’ 16.5 miljoen dollar

0
U herkent Tony Montana’s stulpje uit Scarface? U kunt het nu kopen met 50% korting op de originele vraagprijs van 35 miljoen dollar (ruim 31 miljoen euro). En dat is inclusief een eetkamer met een met bladgoud bedekt plafond.

Het huis waar gangster Tony Montana (Al Pacino) en Elvira Hancock (Michelle Pfeiffer) trouwden in ‘Scarface’ werd door de huidige eigenaren in 2014 in de verkoop gezette koop voor iets meer dan 31 miljoen euro. Maar die prijs bleek te hoog gegrepen voor het filmmonument. Daarom gaat het ‘Scarface-huis’ nu van de hand met een korting van maat liefst 50%! Voor 16.5 miljoen dollar euro is het nu van u.


El Fureidis, zoals de villa in Montecito in Californië heet, ligt op een stuk grond van 40.000 m2 en telt vier slaapkamers en negen badkamers. Leuk detail: de eetkamer heeft een plafond dat belegd is met 24 karaat bladgoud. Vanaf het dak kijk je uit over de Stille Oceaan.

Het pand dateert uit 1906 en stond bekend om haar botanische tuin. Bij de opnamen van Scarface in 1983 werd het voor miljoenen dollars gerenoveerd en kreeg het o.a. vloerverwarming en een stoomdouche.


Veel van de klassieke kenmerken zijn bewaard gebleven, waaronder de ruim 6 meter hoge centrale koepel in Byzantijnse stijl die is versierd met 24-karaats bladgoud. In een van de eetkamers is op het plafond een scène van Alexander de Grote te zien tijdens zijn verovering van Persepolis in 330 voor Christus. Ook hier werd bladgoud gebruikt.