Haar neef JOHNNY DE MOL: ‘LINDA voelt veel schaamte over wat er allemaal gebeurd is’

0

Johnny de Mol zegt dat zijn tante Linda de Mol veel schaamte voelt over wat er allemaal gebeurd is rond haar ex-partner Jeroen Rietbergen en The Voice. Neef Johnny: “Ook zij is een slachtoffer. Zij is haar man kwijt, heeft half Nederland op haar dak gehad, werd gewantrouwd.”

Dat vertelt Linda’s neef Johnny de Mol in een nieuwe aflevering van 30 Minuten Rauw, de podcastserie van NPO Radio 2-dj Ruud de Wild die vanaf morgen, dinsdag te beluisteren is. In een eerste fragment van de podcast, dat zondag te horen was bij RTL Boulevard, vertelt De Mol openhartig over hoe het nu gaat met zijn tante Linda. Hij zegt onder meer dat zij veel schaamte voelt over wat er allemaal gebeurd is en dat hij als neef die pijn kan voelen.


“Als je bedenkt wat Jeroen Rietbergen, de vriend van Linda, allemaal heeft gedaan, op een plek waar veiligheid gegarandeerd zou moeten zijn…”, zegt Johnny. “Ook zij is een slachtoffer. Zij is haar man kwijt, heeft half Nederland op haar dak gehad, werd gewantrouwd”, zegt De Mol tegen De Wild. Maar ze komt terug  weet Johnny. “Al kan ik me wel voorstellen dat ze met de gedachte speelt: heb ik nog zin om met een gouden koffer de trap af te lopen? Maar Linda is sterk, ze komt sterk terug.”

Johnny heeft ook met de ouders en broer van Rietbergen gesproken. “Hele nette mensen, die hebben hem echt niet opgevoed met het idee dat je vieze foto’s van jezelf kunt opsturen.”


Linda de Mol legde  weken geleden haar werk voor als haar magazine Linda neer toen bekend werd dat haar partner Jeroen Rietbergen, bandleider bij TVOH, seksueel grensoverschrijdend gedrag had vertoond tegenover kandidates van The Voice.