GTST-ster BAS MUIJS urenlang gegijzeld en mishandeld door nieuwe vriend ex

0

(Beeld: CP)

GTST-ster Bas Muijs is urenlang door een fan gegijzeld en mishandeld. De man wilde geld van de acteur en liet Muijs op camera vertellen dat hij zijn ex had verkracht. De man uit Arnhem dreigde die opnames te verspreiden als Muijs geen tienduizenden euro’s betaalde.


Het Openbaar Ministerie laat aan Omroep West weten dat Muijs door zijn ex-vriendin naar een woning in Arnhem is gelokt. Daar is de acteur door een 40-jarige Arnhemmer, naar verluidt de nieuwe vriend van Muijs’ ex-vriendin, gegijzeld en mishandeld. Ook schoot de man meerdere malen met een spijkerpistool en eiste dat Muijs op camera vertelde dat hij zijn ex had verkracht, aldus het OM. De Arnhemmer dreigde die opnames te verspreiden als Muijs geen tienduizenden euro’s betaalde.

De Arnhemmer is direct na het incident opgepakt en zit sindsdien vast. De verdachte gaf tijdens een eerdere zitting bij de rechtbank in Gelderland aan, zo schrjijft Omroep West, met Muijs in mediation te willen om iets van herstel te realiseren. Daar heeft de Haagse acteur positief op gereageerd. Mocht dat lukken dan zou de acteur afzien van een schadevergoeding en ook geen gebruik maken van zijn spreekrecht tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.


Slachtofferadvocaat Petra Breukink bevestigt dat Bas iets vreselijks zegt te hebben meegemaakt. “Mijn cliënt Bas Muijs is in maart van dit jaar het slachtoffer geworden van een poging doodslag, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving in Arnhem.”

“Zolang deze zaak onder de rechter is en het onderzoek nog loopt kan mijn cliënt daar niet inhoudelijk op ingaan. Het behoeft geen toelichting dat deze kwestie een enorme impact heeft gehad op Bas en zijn gezin. We hopen dan ook dat de media de privacy van Bas en zijn gezin zal respecteren.”